Ελλάδα

Προσωπικός γιατρός: Αμοιβές έως 60.000 ευρώ για όσους γιατρούς ενταχθούν στο πρόγραμμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λεπτομέρειες σχετικά με τις αμοιβές των γιατρών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους» και θα γίνουν προσωπικοί γιατροί δίνει στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές που θα λαμβάνουν οι ιδιώτες γιατροί και οι γιατροί των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΠΦΥ), που θα επιλέξουν να δηλώσουν διαθεσιμότητα για να ενταχθούν στο σύστημα του «προσωπικού γιατρού» κρίνονται ως άκρως ικανοποιητικές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για Όλους»της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Οι αμοιβές εμφανίζονται αυτή τη φορά αρκετά υψηλές, καθώς η διαχρονική αποτυχία των προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα οφειλόταν στο γεγονός, ότι η πολιτεία δεν αποζημίωνε ικανοποιητικά τους γιατρούς κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποτονική συμμετοχή τους.

Έτσι, τώρα με βάση σχετικές ανακοινώσεις οι αμοιβές θα κυμαίνονται από 40.000 ευρώ τον χρόνο κατ’ ελάχιστο έως 60.000 ευρώ για τους γιατρούς που θα εξαντλήσουν το όριο των εγγεγραμμένων ασθενών, δηλαδή 2.000 ασθενείς το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε πληρωμή κατά ασθενή από 20 έως 40 ευρώ για τους προσωπικούς γιατρούς.

Επίσης, υπό όρους που θα διευκρινισθούν με υπουργικές αποφάσεις οι αμοιβές μπορούν να κυμαίνονται και πάνω από αυτό το ποσό.

Σε ο,τι αφορά τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των άλλων δημόσιων δομών ΠΦΥ θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 ευρώ το έτος για την κάλυψη πολιτών στο πλαίσιο του θεσμού του προσωπικού γιατρού.

Όπως έχει τονιστεί εξαρχής, οι πολίτες θα καλύπτονται δωρεάν για τις υπηρεσίες υγείας που θα λαμβάνουν από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάρνηθα: Αιχμαλωτίστηκε ο λύκος που πλησίαζε κατοικημένες περιοχές – Έρευνα για το εάν είναι το ζώο που επιτέθηκε σε περιπατητή στο Κρυονέρι
Το ραδιοσημασμένο αρσενικό φαίνεται να είχε εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία - Μεταφέρεται στον «Αρκτούρο» στη Φλώρινα
Λύκος
Ισχαιμία του μυοκαρδίου «έδειξαν» οι ιστολογικές του Μαζωνάκη - «Απαγορεύεται να γίνει μέθη σε κάποιον που κάνει πλασμαφαίρεση» κατέθεσε η αναισθησιολόγος
Ποιες ουσίες εντοπίστηκαν στον οργανισμό του Γιώργου ΜΑζωνάκη και ποια ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την χορήγηση μέθης - Τα «απαγορεύεται» της αναισθησιολόγου
Μαζωνάκης και ιατρείο
Και τρίτη «καμπάνα» στο δημόσιο για την καθυστερηση κατεδάφισης των δύο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη μη κατεδάφιση των τελευταίων δύο ορόφων και του δώματος του ξενοδοχείου - Από το 2019 η Πολιτεία αγνοεί τη δικαστική απόφαση
ΣτΕ