Δευτέρα, 22 Απρ.
17oC Αθήνα

Προσωποκράτηση του Καράογλου ζητά ο Στέλιος Παππάς

Παππάς ΟΑΣΘ

Με αγωγή του ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ζητά αποζημίωση για “συκοφαντική δυσφήμηση” αλλά και προσωποκράτηση του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

Χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης και προσωποκράτηση του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, ζητά ο Στέλιος Παππάς που παραμένει πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Με αγωγή που κατέθεσε, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Σάββα Παναγιωτίδη, ο κ. Παππάς υποστηρίζει όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΟΑΣΘ- πως “ο Θ. Καράογλου απέφυγε να ανακαλέσει ως αναληθείς και συκοφαντικές τις δηλώσεις που είχε κάνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»”.

‘Οπως αναφέρεται στο ίδιο δελτίο Τύπου “ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε ερώτηση του δημοσιογράφου της εν λόγω εφημερίδας για τον ΟΑΣΘ, είχε απαντήσει μεταξύ άλλων: «Από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό».
Αρχικά στον κ. Καράογλου, εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία, με την οποία του ζητήθηκε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη δήλωση. Ωστόσο, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά επιχείρησε με έγγραφη απάντησή του να ισχυρισθεί ότι οι δηλώσεις του αποτελούν «διδάγματα κοινής πείρας», εμμένοντας ουσιαστικά σε όλες τις συκοφαντικές και προσβλητικές θέσεις του (κάνοντας μάλιστα, περαιτέρω, λόγο και για «οικονομική κατάρρευση του ΟΑΣΘ»)”.

Στην αγωγή που κατέθεσαν οι κύριοι Παππάς και Παναγιωτίδης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναφέρεται μεταξύ άλλων:
“Ο καθένας μας προσβλήθηκε βάναυσα στην προσωπικότητά του και δη στην τιμή, στην επαγγελματική πίστη, στο κύρος του στον πολιτικό χώρο και την κοινωνία, στην ηθική υπόληψη και αξιοπρέπεια, από τον εναγόμενο.
Εξάλλου, οι βαρύτατες κατηγορίες του εναγόμενου σχετίζονται αμέσως και ευθέως με την άσκηση της δραστηριότητας του καθενός από εμάς, η οποία μας ανατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να αφήνεται εκτεθειμένη στη διάθεση ανθρώπων που εξαπολύουν ανυπόστατες κατηγορίες για διάπραξη σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων και δη για ύπαρξη διαφθοράς και ελλειμμάτων”.

Με την αγωγή ζητείται να επιδικαστεί σε βάρος του Θεόδωρου Καράογλου συνολική χρηματική αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 120.000 ευρώ. Επίσης ζητείται  από το δικαστήριο να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση και να διαταχθεί η προσωπική κράτηση του εναγόμενου, διάρκειας δώδεκα μηνών, ως μέσο εκτέλεσής της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις