Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Προσοχή! Απατεώνες σε Κω και Ρόδο συγκεντρώνουν χρήματα παριστάνοντας τους ασθενείς

Προσοχή! Απατεώνες σε Κω και Ρόδο συγκεντρώνουν χρήματα παριστάνοντας τους ασθενείς
φωτογραφία αρχείου intimenews

Έξω φρενών τα μέλη του συλλόγου σκλήρυνσης κατά πλάκας νοτίου Αιγαίου με τα “μαϊμού” μέλη (όπως δηλώνουν δεξιά κι αριστερά) του συλλόγου, τα οποία κάνουν βόλτες σε μαγαζιά της Κω και της Ρόδου και ζητούν από τον κόσμο χρήματα, που προορίζονται δήθεν για καλό σκοπό.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο πρόεδρος του συλλόγου σκλήρυνσης κατά πλάκας νοτίου Αιγαίου Κώστας Θανόπουλος παρόμοια φαινόμενα είχαν παρουσιαστεί και στη Ρόδο όπου είναι η βασική τους έδρα “Την τελευταία εβδομάδα η συνεργάτιδα μας στην Κω δέχτηκε δεκάδες καταγγελίες από επιχειρηματίες, οι οποίοι την ενημέρωναν πως επιτήδειοι χρησιμοποιούσαν το όνομα του συλλόγου, προκειμένου ο κόσμος να δώσει χρήματα για βοήθεια. Για να γίνουν ακόμα πιο πιστευτοί έκοβαν και αποδείξεις όχι θεωρημένες, αλλά αυτές του βιβλιοπωλείου. Οι αποδείξεις φυσικά και δεν έφεραν καμία σφραγίδα ή διακριτικό του συλλόγου μας”.

Για τους λόγους αυτούς ο σύλλογος χρειάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, προκειμένου να ενημερωθεί και να προφυλαχτεί ο κόσμος “Επειδή τέτοια παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και στην Ρόδο παλαιότερα, που είναι η βασική έδρα του συλλόγου, αποφασίσαμε να βγάλουμε μια ανακοίνωση προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει πως καμία σχέση δεν έχουμε με τέτοιου τύπου κακόβουλες ενέργειες. Ο κόσμος που μας γνωρίζει μας στηρίζει έτσι κι αλλιώς σε ότι χρειαστούμε άλλωστε είναι γνωστό πως συνήθως διοργανώνουμε για τους σκοπούς μας διάφορες συγκεντρώσεις όπου τα χρήματα πηγαίνουν για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις