Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Προσοχή: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη και συνήθειες για τη μετάδοση του κορονοϊού

Προσοχή: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη και συνήθειες για τη μετάδοση του κορονοϊού

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Με την έξαρση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει ριζικά. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνει πως μπορούμε να προστατευτούμε.

Όλοι μας καλούμαστε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από την στιγμή που θα βγούμε από το σπίτι μας και θα κινηθούμε στο δρόμο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στον χώρο εργασίας. Οι εστίες κορονοϊού είναι πολλές, μία από τις βασικές; Τα χερούλια της πόρτας. Μια εξίσου επικίνδυνη εστία μόλυνσης κορονοϊού είναι τα ασανσέρ. Καλό θα ήταν να πατάμε τα κουμπιά με τον αγκώνα σε περίπτωση που ξεχαστούμε θα πρέπει άμεσα να απολυμάνουμε τα χέρια μας.

Οι συνήθειες του γραφείου ενδέχεται να είναι κρυφές εστίες κορονοϊού, αφού απλά πράγματα όπως το να ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο, να σηκώσουμε το τηλέφωνο είναι συνήθειες που κάνουμε μηχανικά. Το χειριστήριο του κλιματιστικού στους κοινόχρηστους χώρους εργασίας είναι ένα ακόμα αντικείμενο που αγγίζεται από πολλά χέρια.

Τα ασανσέρ, οι κοινόχρηστες τουαλέτες αποτελούν περιοχές που ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού. Κρυφές εστίες κορονοϊού ενδέχεται να υπάρχουν και στο σούπερ μάρκετ με τα κοινόχρηστα καλάθια. Ακόμα και τα ρούχα και τα παπούτσια κρύβουν κινδύνους.

Στο LIVE NEWS της Τετάρτης και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη για τις συνήθειες που πρέπει όλοι να αποβάλλουμε για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας αντισηπτικά μαντηλάκια για να τα καθαρίζουμε συχνά αφού ακουμπήσουμε κάτι.

«Όταν πιάνουμε χερούλια, πόρτες διάφορα σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να απολυμάνουμε τα χέρια μας, γιατί έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπό μας», σημείωσε. «Δεν θα βγάλουμε τη μάσκα σε μια τουαλέτα. Καλό θα είναι στους χώρους που πηγαίνουμε να υπάρχουν παράθυρα, είναι πολύ σημαντικό να αερίζονται οι χώροι, ακόμα και τον χειμώνα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το σύστημα υγείας και την πίεση που δέχεται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια να αντιμετωπισθούν όλοι οι ασθενείς, αλλά και στην ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ. «Περιμένουμε τα 40 κρεβάτια επιπλέον που εξήγγειλε ο Υπουργός, και μέχρι 30 Δεκεμβρίου θα φτάσουν τα κρεβάτια των Μονάδων σε 1.200. Αν όμως μειώσουμε τα κρούσματα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα», υπογράμμισε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις