Ελλάδα

Προσοχή! Μην καταναλώσετε αυτό το μέλι εάν το έχετε αγοράσει – Το αποσύρει ο ΕΦΕΤ (pics)

Νοθευμένο μέλι “ξετρύπωσαν” οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ, ανακαλώντας όλα τα βάζα της συγκεκριμένης παρτίδας.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το μέλι ενώ πωλείται για…100% ανθέων, βρέθηκε να έχει εξωγενή σάκχαρα αλλά και αμυλοσιρόπι.

Μάλιστα καλεί όσους το έχουν αγοράσει να μην το καταναλώσουν. meli meli

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ

“Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α’ που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως 100% μέλι ανθέων, ενώ κρίθηκε να είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με εξωγενή σάκχαρα, προσθήκη αμυλοσιροπίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 100% Μέλι ανθέων σε stick – συσκευασία των 800 γραμμαρίων (100 τεμάχια των 8 γραμμαρίων έκαστο) με την εμπορική ονομασία «Royal honey» σε χάρτινη κλειστή συσκευασία 800 γρ, με αριθμό παρτίδας L06022020 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 06/01/2022, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. με στοιχεία εγκατάστασης BG 16.18085 για την COFFEELAND ΜΟΝ. ΕΠΕ, 1Ο χλμ Παλαιάς Συμμαχικής οδού, Τ.Κ. 57000, Θεσσαλονίκη. Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ A.E., Υποκατάστημα Χονδρικής Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η φρεγάτα «Έλλη» με το anti-drone σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» στην Κύπρο
Η μετάβαση της «ΕΛΛΗ» στην Κύπρο για να αντικαταστήσει την «ΨΑΡΑ» εντάσσεται στη συνολικότερη απόφαση Αθήνας και Λευκωσίας να διατηρηθεί σταθερό και αξιόπιστο αποτύπωμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μεγαλόνησο
Η φρεγάτα ΕΛΛΗ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δίκη των Τεμπών: «Αυτοί που σκότωσαν τα παιδιά, θα έπρεπε να είναι με σκυμμένο το κεφάλι»
«Συγκρούεται ο κόσμος των τεράτων και ο κόσμος των ανθρώπων, θα νικήσουν οι άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα νικήσει η δικαιοσύνη», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου