Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Προσοχή: Ποιοί δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα στην Αθήνα – Πορείες και απεργίες

Προσοχή: Ποιοί δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα στην Αθήνα – Πορείες και απεργίες

Πορείες στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις τις πρωινές ώρες. Δείτε ποιοί δρόμοι θα είναι κλειστοί, σήμερα Τετάρτη 23/01/2019.

Ταλαιπωρία αναμένεται σήμερα Τετάρτη 213/01/2019 για όσους μετακινηθούν στην Αθήνα, καθώς στις 10.00 το πρωί, συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα συγκεντρωθούν στις 11.00 έξω από το θέατρο “Άλφα”, στην Πατησίων και από εκεί θα κινηθούν προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ στους Αμπελόκηπους.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων για τα αναδρομικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 10.00 το πρωί, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Πανεπιστημίου 47, συνταξιούχοι του σωματείο “Συσπείρωση” της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δηλώνει την “αυτονόητη αλληλεγγύη της προς τον αγώνα των συνταξιούχων, που είναι και αγώνας του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, και ζητά να επιστραφούν άμεσα και σε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους τα ποσά που περικόπηκαν από τους μισθούς και τις συντάξεις, με τους Ν. 4051/12 και 4093/12, συμπεριλαμβανομένων των «δώρων» Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας”.

Απεργία στα ΕΛΤΑ

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, σήμερα 23 Ιανουαρίου, έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών. Με κεντρικό σύνθημα «Λέμε όχι στη διάλυση και την απαξίωση των ΕΛΤΑ» οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11.00 το πρωί, έξω από το θέατρο «Άλφα», στην Πατησίων 37 και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ. καταγγέλλουν τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πλάνο «βιωσιμότητας» του Οργανισμού.

Πανελλαδική στάση εργασίας στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων

Πανελλαδική στάση εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, κήρυξε για σήμερα Τετάρτη, από τις 07.00 έως τις 11.00 το πρωί, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σημέρα στις 09.30, έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ στην οδό Πουλίου 5, Αμπελόκηποι, με αίτημα την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Τη στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε και η ΑΔΕΔΥ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις