Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Προσοχή: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αθήνα σήμερα 20/02

Προσοχή: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αθήνα σήμερα 20/02

Στη Βουλή σήμερα το πρωί οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου. Με δυσκολία αναμένεται να γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας από τις 09.00.

“Ραντεβού” έξω από τη Βουλή δίνουν σήμερα το πρωί, στις 09.00, οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου. Εκεί πρόκειται να παραμείνουν για δυο ώρες πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, με αίτημα την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του χρόνου και την έκδοση ενιαίας προκήρυξης για όλα τα Νοσοκομεία. Από την καθιστική διαμαρτυρία αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις της Τροχαίας στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή λίγο πριν τις 09.00 και μέχρι να ολοκληρωυθεί η καθιστική διαμαρτυρία.

”Τέλος Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις τους και απολύονται. Δουλεύουν σπαστά ωράρια (πέντε ώρες το πρωί και τρεις το απόγευμα), εξάωρο με 490 ευρώ το μήνα. Τους οφείλονται από 80 ρεπό σε κάθε μία. Δηλαδή, πρέπει, όλες, από σήμερα να λείπουν με ρεπό από το νοσοκομείο για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα ρεπό έως το τέλος της σύμβασής τους. Ζητάμε την σύσταση των οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίησή τους. Εργάζονται πάνω από δέκα χρόνια με εργολάβους και συμβάσεις.

Ζητάμε, έστω, την παράταση των συμβάσεων για ένα έτος. Την έκδοση ενιαίας προκήρυξης και αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας, ώστε να έχουν πιθανότητες να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Υπάρχει Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στη Βουλή. Ζητάμε να κατατεθεί σχετική τροπολογία. Είναι επείγον καθότι ο διαγωνισμός για πρόσληψη καθαριστριών ξεκινάει” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις