Ελλάδα

Πρόστιμα 110.000 ευρώ από την Επιθεώρηση Εργασίας κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποίησε η Επιθεώρηση Εργασίας εν μέσω καύσωνα προσπαθώντας να περιορίσει τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του καύσωνα Κλέων.

Συγκεκριμένα, η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε 641 ελέγχους. Ο απολογισμός των ελέγχων αφορά στην περίοδο 14-26 Ιουλίου, σε ώρες και συνθήκες – εν μέσω καύσωνα – που προβλέπονταν με σχετική υπουργική απόφαση, για όλες τις εξωτερικές εργασίες (διανομείς, εργοτάξια, οικοδομές, ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες κ.α.).

Στο σύνολο των 641 ελέγχων, σε 55 περιπτώσεις επιβλήθηκαν χρηματικές κυρώσεις συνολικού ποσού 110.000 ευρώ και σε 18 από αυτές παύση των εργασιών. Οι 179 από τους ελέγχους έγιναν σε διανομείς.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πρόσθετα αυτών που γίνονται με βάση το ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο της Επιθεώρησης Εργασίας και επιπλέον των ελέγχων που διεξάγονται σε δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο» μοίραζε «λάδι» σε υπαλλήλους ΕΦΚΑ, εφορίας και ΕΛΑΣ – Οι αγορές Lamborghini, Dior και Cartier με χρήματα του εξωτερικού
Οι δωροδοκίες σε κρατικούς λειτουργούς, οι διάλογοι για μεταφορά χρημάτων σε βαλίτσες από τη Μύκονο και οι πανάκριβες αγορές με «αδικαιολόγητα» χρήματα
Το Χωριάτικο
«Χωριάτικο»: Οι 75 λογαριασμοί στο εξωτερικό, το κόλπο με τα POS και τα 120 εκατ. ευρώ που «φέσωσαν» το Δημόσιο
O αρχηγός του κυκλώματος, Άγγελος Γιαννακόπουλος, που για 18 και πλέον χρόνια απασχολεί τη Δικαιοσύνη διέθετε και έξι ψευδώνυμα. «Μεγάλος», «Daddy», «Φίλος», «Boss», «Φάνης» και «Aφεντικό»
Υπόθεση φοροδιαφυγής στην αλυσίδα φούρνων «Χωριάτικο» 42
28η Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο μαθητής από τη Νιγηρία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – «Είμαι ευγνώμων στον Θεό που έγινα παραστάτης»
Ο Βίκτορι Μουμόχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και φέτος παρέλασε για πρώτη φορά ως παραστάτης. Η χαρά του ήταν μεγάλη και τα λόγια του συγκίνησαν
O Βίκτορι Μουμόχου 13