Ελλάδα

Πρόστιμα 122.650 ευρώ για παρεμπόριο – Απ’ όλα είχε ο μπαξές

Πρόστιμα συνολικού ύψους 122.650 ευρώ επιβλήθηκαν στην αγορά κατά τη διάρκεια των ελέγχων του περασμένου δεκαπενθήμερου σε Αττική, Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την δεκαπενθήμερη επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Αναλυτικά τα πρόστιμα για το παρεμπόριο

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 24 Μαΐου 2021 έως και 6 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 719 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 149 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο.

2. Οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη.

3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 122.650 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017), του άρθρου 18 του ν. 4712/2020 που αφορά σε διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και του ν.4446/16 που αφορά τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

4. Κατασχέθηκαν 6.281 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 2.763 πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πορεία για τα θύματα των τροχαίων στο κέντρο της Αθήνας: Περιορίστηκε σε μία λωρίδα και δεν διακόπηκε η κυκλοφορία
Ο σχετικός νόμος προβλέπει για πορείες με σχετικά μικρό αριθμό διαδηλωτών να περιορίζονται σε μία λωρίδα για να μην μπλοκάρεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Πορεία
Η στιγμή που η τροχαία «τσακώνει» τον μεθυσμένο οδηγό στην Αθηνών – Λαμίας να τρέχει με 230 χλμ
Το ανώτατο όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο σημείο φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα – Αστυνομικοί τον ακινητοποιήσαν και μετά το αλκοτέστ που του έκαναν αποδείχθηκε πως ήταν θετικός
Αθηνών - Λαμίας 52