Ελλάδα

Πρόστιμα 15.000 ευρώ σε τρία βενζινάδικα για κερδοσκοπία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο στην Καλαμάτα κι ένα στο Αιγάλεω.

Σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι τα τρία αυτά πρατήρια καυσίμων παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, τα δύο πρατήρια πωλούσαν diesel κίνησης σε τιμή υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης, ενώ το ίδιο έκανε το τρίτο με την αμόλυβδη βενζίνη.

Πρόστιμα και για προϊόντα «μαϊμού»

Στο μεταξύ, πρόστιμο 58.000 ευρώ επέβαλε η ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα και αποθήκες στο κέντρο της Ρόδου ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν απομιμητικά προϊόντα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρεται ότι σε ελέγχους της ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα και αποθήκες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (στο ΧΥΤΑ Ρόδου) 9.705 τεμάχια απομιμητικών τσαντών και αξεσουάρ, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 58.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στον ανακριτή Θεσσαλονίκης οι 3 συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα - Συνθήματα συμπαράστασης από συγκεντρωμένους
Έξω από τα δικαστήρια έχουν μαζευτεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους
θεσσαλονικη νεστορα
«Ανάσα» από την επιδότηση της τιμής σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, αβεβαιότητα για τις διεθνείς αγορές
«Η επιδότηση των 5 και των 10 λεπτών δεν λύνει το πρόβλημα, όμως αποτελεί μια μικρή ανάσα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τα πρατήρια καυσίμων» λέει στο newsit.gr η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής
Πρατήριο βενζίνης 10
Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού στον Πειραιά που βρέθηκε νεκρό σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
Το αυτοκίνητο βρέθηκε με αναμμένη τη μηχανή και τον κλιματισμό, ενώ το νεαρό ζευγάρι δεν έφερε εκδορές που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια
Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά
Ανανεώθηκε πριν 31 δευτερόλεπτα
24