Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πρόστιμα ΚΟΚ: Από ποια εισοδήματα και πάνω θα αλλάζουν τα πρόστιμα

ΚΟΚ πρόστιμα εισοδηματικά κριτήρια

– Τα εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα του ΚΟΚ ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης
– Θα προσδιορίζονται με βάση το ατομικό εισόδημα του παραβάτη
– Οι άνδρες της τροχαίας θα έχουν tablet για να ξέρουν σε ποια από τις τρεις κατηγορίες ανήκει ο οδηγός που έχει κάνει την παράβαση
– Από το φθινόπωρο η έναρξη εφαρμογής του μέτρου

Το πως θα επιβάλλονται στο εξής τα πρόστιμα του ΚΟΚ διευκρίνισε, το μεσημέρι της Πέμπτης (22.03.2018) στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορων, Χρήστος Σπίρτζης. Όλα θα γίνονται, πλέον, με βάση το ατομικό εισόδημα του κάθε παραβάτη. Και ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο καθένας θα πληρώνει είτε το πρόστιμο που προβλέπει ο κώδικας, διπλάσιο ή τριπλάσιο.

Το Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι μετά την έκθεση της Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής, στο νομοσχέδιο θα γίνει ο καθορισμός των κριτηρίων για το ύψος των προστίμων του ΚΟΚ που θα καθορίζονται με βάση τα ατομικά εισοδηματικά κριτήρια του παραβάτη.

Η επισήμανση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ήταν ότι ο καθορισμός δεν μπορούσε να γίνει με Υπουργική Απόφαση αλλά είτε με νόμο ή με Προεδρικό Διάταγμα.

Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα του ΚΟΚ

Στο πλαίσιο αυτό με προσθήκη στο νομοσχέδιο τίθενται τα εξής κριτήρια:

– Για ετήσια ατομικά ετήσια εισοδήματα έως 50.000€ θα καταβάλλεται το ύψος του προστίμου που προβλέπει για κάθε παράβαση ο νέος ΚΟΚ

– Για ετήσια ατομικά εισοδήματα από 50.001€ έως 100.000 ευρώ αυτά θα διπλασιάζονται

– Για ετήσια ατομικά εισοδήματα από 100.001€ και άνω τα οικονομικά πρόστιμα θα τριπλασιάζονται.

Φοβού τους αστυνομικούς με… tablet

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των προστίμων αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο.

Οι άνδρες της Τροχαίας φαίνεται πως θα… αντικαταστήσουν το μπλοκάκι για τις κλήσεις με ένα… tablet. Αυτό θα είναι συνδεδεμένο με εκτυπωτή. Μέσω αυτού θα καταχωρούν το όνομα και το επώνυμο του παραβάτη, τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και την παράβαση.

Καθώς θα βάζουν τα στοιχεία στο σύστημα, θα ενημερώνονται άμεσα για το αν ο παραβάτης ανήκει στην πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη κατηγορία εισοδηματικών κριτηρίων. Έτσι, θα μπορούν να κόψουν και το ανάλογο πρόστιμο.

Ονομαστική ψηφοφορία για Uber και TaxiBeat

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με τέσσερις διατάξεις του νομοσχεδίου που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Οι διατάξεις αυτές αφορούν τις ρυθμίσεις σχετικά με την εταιρεία διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου (τύπου TaxisBeat και uber) προκειμένου να καταδειχθεί η στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα  με πληροφορίες η ΝΔ θα καταψηφίσει και τις τέσσερις αυτές διατάξεις.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπρίτζης, όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει την πολιτική αυτή κίνηση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσουν στα τέσσερα επίμαχα άρθρα ονομαστική ψηφοφορία δήλωσε πως «είναι μια θετική στάση για να καταγραφεί  ποιοι είναι οι «Uberομάχοι» που τόσο ΝΔ και ΔΗΜ. ΣΥΜΠ. με την πολιτική επί κυβερνήσεων τους επέτρεψαν να υπάρχουν για γκρίζες ζώνες για την λειτουργία τους και η δανειοδότηση τους…».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις