Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρώτα ψηφίζουμε, μετά πληρώνουμε! Όλοι οι φόροι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και ειδικά από τη στιγμή που ήδη οι πολίτες γνωρίζουν τι έρχεται σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση, άσχετα από τον νικητή των εκλογών

Όπως σε τουλάχιστον δυο εκλογικές μάχες έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος ο φόρος στα ακίνητα, είτε ως χαράτσι, είτε ως ΕΝΦΙΑ, έτσι και τώρα η φοροκαταιγίδα του μνημονίου νούμερο 3 αναμένεται να παίξει το ρόλο της.

Αυτή τη φορά όμως οι πολίτες γνωρίζουν ότι άσχετα απ’ την πρωτιά και άσχετα απ’ τα κόμματα που θα συμμαχήσουν στην επόμενη κυβέρνηση οι φόροι που έρχονται είναι αναπόφευκτοι.

Έτσι και λόγο των καθυστερήσεων αμέσως μετά την κάλπη έρχεται η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και σχεδόν ταυτόχρονα το ραβασάκι για την πληρωμή και του ΕΝΦΙΑ που δεν άλλαξε.

Οι αγρότες είναι αυτοί που πραγματικά θα μπουν στο μάτι του φοροκυκλώνα καθώς περίπου 600.000 θα κληθούν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου 55%, ενώ από την 1η Οκτωβρίου τριπλασιάζεται και ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης ενώ ταυτόχρονα μπαίνει τέλος και στην επιστροφή του φόρου.

Αμέσως μετά τις εκλογές έρχεται και για χιλιάδες ΑΕ και ΕΠΕ η αυξημένη προκαταβολή του φόρου, ενώ αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας αλλά και η έκτακτη εισφορά για όσους είχαν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ/χρόνο.

Κερασάκι στην… τούρτα των φόρων, όπως κάθε χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε