Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρώτη μέρα στον καταυλισμό του Ελαιώνα: Το μενού και οι όροι για τους μετανάστες

Πρώτη μέρα στον καταυλισμό του Ελαιώνα: Το μενού και οι όροι για τους μετανάστες

Τις πρώτες ώρες τους στον καταυλισμό του Ελαιώνα, όπου μεταφέρθηκαν από το Πεδίο του Άρεως και όχι μόνο, περνούν εκατοντάδες πρόσφυγες. Τι ισχύει για το wifi.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την είσοδο αλλά και την έξοδο των προσφύγων ισχύουν στον καταυλισμό του Ελαιώνα, όπου μεταφέρθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από τη Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν που τις τελευταίες μέρες είχαν βγει καταφύγιο σε σκηνές στο Πεδίο του Άρεως.

Οι μετανάστης δίνουν τα στοιχεία τους όταν μπαίνουν στον καταυλισμό. Εκεί τους υποδέχονται υπάλληλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι στη λίστα των 207 ατόμων που καταγράφηκαν το απόγευμα της Κυριακής.


Οι μετανάστες που θα μείνουν στον καταυλισμό θα πρέπει να επιστρέφουν το βράδυ μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί επίσημα, καθώς μετά η κεντρική “πύλη” του χώρου φιλοξενίας θα κλείνει και απ’ έξω θα υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

“Την πρώτη μέρα καταγράψαμε τους ανθρώπους και τους ενημερώσαμε σχετικά με την πρόσβαση που μπορούν να έχουν στον χώρο για την είσοδο και την έξοδο τους”, είπαν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στο NewsIt.

Το μενού

Κάθε μέρα στις 09:00 τα σερβίρεται το πρωινό. Το μενού περιλαμβάνει φρυγανιές, αυγό βραστό και τυρί. Με βάση οδηγίες των γιατρών, έχουν απαγορευτεί τα γαλακτοκομικά αφού οι μετανάστες αντιμετώπισαν γαστρεντερικά προβλήματα κατά την παραμονή τους στο Πεδίο του Άρεως.

Το μεσημεριανό θα σερβίρεται στις 14:00 και το βραδινό στις 19:30. Συνεργάτες της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, είπαν στο NewsIt ότι η διατροφή των μεταναστών και των προσφύγων είναι συμβατή με τη θρησκεία τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο έργο της σίτισης, πέραν του κράτους, συνδράμει η Ύπατη Αρμοστεία και ο Ερυθρός Σταυρός.



Δυο φορές την ημέρα, υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων θα καθαρίζουν το χώρο.

Όσον αφορά την τοποθέτηση wifi στον χώρο φιλοξενίας, αρμόδιοι φορείς ξεκαθαρίζουν στο Newsit πως οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν μόνο για τις διοικητικές υπηρεσίες.
 

Προειδοποιεί ο Δήμος: προσωρινή λύση το κέντρο φιλοξενίας

“Πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα βελτιωθούν κι άλλο οι συνθήκες. Είναι πολύ συγκροτημένη η λειτουργία του ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας. Έχει μέσα όλες τις υποδομές που χρειάζονται: αποχέτευση, ηλεκτροδότηση, κλιματιστικά, ενώ υπάρχει και ιατρείο”, δήλωσε στο Newsit, ο αντιδήμαρχος καθαρισμού της Αθήνας, Ανδρέας Βαρελας.

Χαρακτήρισε το κέντρο φιλοξενίας ” προσωρινή λύση”, σημειώνοντας πως η πολιτεία “έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρχουν οι πόροι για να φιλοξενηθούν περισσότεροι άνθρωποι, ανακαινίζοντας και ανακατασκευάζοντας άλλους χώρους σαν και αυτόν”.

ΚΕΕΛΠΝΟ: πολύ καλές οι συνθήκες του κέντρου φιλοξενίας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως “οι συνθήκες είναι εξαιρετικά καλές συγκριτικά με αυτές που επικρατούσαν στο Πεδίον του Άρεως”. Στο κέντρο, εκτός από το ιατρείο υπάρχει και κινητή μονάδα του Κέντρου.


ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε