Σάββατο, 13 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτρικών λεωφορείων της ΟΣΥ με επιβάτες Σταϊκούρα και Ταχιάο

Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτρικών λεωφορείων της ΟΣΥ με επιβάτες Σταϊκούρα και Ταχιάο

Άρχισε σήμερα η δοκιμαστική λειτουργία 32 εκ των 140 ηλεκτρικών λεωφορείων της ΟΣΥ, τα οποία, βάσει της σύμβασης για την προμήθειά τους, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν διαδρομές 18 ωρών ημερησίως -χωρίς επιβάτες- έως ότου συμπληρώσουν 5.000 χιλιόμετρα σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας.

Στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτρικών λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας, επιβιβάστηκαν σε ένα από αυτά (στην λεωφόρο Συγγρού) ακολουθώντας ένα τμήμα της διαδρομής του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ ΑΕ Στέφανος Αγιάσογλου.

Το υπερσύγχρονο λεωφορείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΥ, τράβηξε το ενδιαφέρον των μαθητών Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι περνούσαν από τη στάση και ουσιαστικά αποτέλεσαν τους πρώτους επιβάτες. «Ο ενθουσιασμός των παιδιών για το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό όχημα αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την υλοποίηση της εξαγγελίας της κυβέρνησης αναφορικά με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της εταιρείας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΣΥ ΑΕ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου, «πατάει γκάζι» για την είσοδό της στην επόμενη ημέρα των αστικών συγκοινωνιών και την μετάβαση στην πράσινη αστική κινητικότητα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις