Ελλάδα

Πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου για τα καταστήματα εστίασης: Αύξηση εξωτερικού χώρου λόγω κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ώστε σε όσες περιοχές και περιπτώσεις γίνεται, Δήμοι ανά την επικράτεια να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, με χαμηλά τέλη, ώστε να μπορέσει να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να εξυπηρετούν.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωρικάκος έθεσε το θέμα και αντιμετωπίζεται θετικά η προοπτική να παραχωρηθεί επί πλέον χώρος, όπου καθίσταται αυτό δυνατόν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”, ανέφερε πως “από την Δευτέρα περνάμε σε ένα επόμενο στάδιο, που κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα που γνωρίζαμε πριν τον κορονοϊό“.

Σε ό,τι αφορά την Άδεια Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι “παρατείνεται μέχρι το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά το Δημοτικό, ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η Άδεια Ειδικού Σκοπού σταματά στις 18 Μαΐου, οπότε ανοίγουν ξανά τα Γυμνάσια και θα συνεχίσει να ισχύει, με μια απλή δήλωση του γονέα – καθώς θα γίνονται εκ περιτροπής τα μαθήματα- τις ημέρες που το παιδί δεν θα έχει μάθημα και θα μένει στο σπίτι”.

“Από την Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00 – ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα μέσα μεταφοράς και τις εισόδους των υπηρεσιών – ενώ ήδη το 30% των Δημοσίων Υπαλλήλων εργάζονται μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτό είναι κάτι που θα στηρίξουμε για να συνεχιστεί. Μάλιστα, μέσα στον Μάιο θα υπάρχει η ευχέρεια ηλεκτρονικής υπογραφής για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προς περαιτέρω διευκόλυνση”, όπως προσέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

“Δεν θα είναι καλός οιωνός για την αντιπολίτευση να γυρίσει στις λογικές ενός λαϊκίστικου παρελθόντος, για να υπερβούμε την κρίση χρειάζεται συνεργασία και ευρηματικότητα”, επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, λέγοντας ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών ο Υπ. Οικονομικών, είναι εφικτή η επιστροφή σε δυναμική ανάπτυξη από το επόμενο έτος.

Ο Υπ. Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η μετακίνηση από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, θα επιτρέπεται μόνο για εργασία, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

“Δεν υπάρχει απολύτως κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών”, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, λέγοντας πάντως ότι το Υπ. Εσωτερικών δεν έχει κάτι σημαντικό να κάνει σε τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς “είναι όλα έτοιμα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός στα Κύθηρα μεγέθους 4,4 Ρίχτερ
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο 98 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων, με εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα
Σεισμός στα Κύθηρα μεγέθους 4,4 Ρίχτερ
Φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας – Σηκώθηκαν 9 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, μήνυμα του 112 «παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 56 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούνται από 11 εναέρια μέσα
Πυροσβεστικό ελικόπτερο
Ανανεώθηκε πριν 40 λεπτά
Το σημάδι που προειδοποίησε για την καταστροφή στα Πετράλωνα - Το πρώτο κενό μεταξύ των πολυκατοικιών πριν την κατάρρευση
Στη φωτογραφία που παρουσιάζει το newsit.gr, τα δύο κτίρια, στα ψηλότερα σημεία τους, απέχουν πλέον περισσότερο από 20 εκατοστά και, όσο περνούσαν οι ώρες, η απόσταση αυτή μεγαλώνει όλο και περισσότερο
Πετράλωνα: Το σημάδι που προειδοποίησε για την καταστροφή – Το πρώτο κενό μεταξύ των πολυκατοικιών πριν την κατάρρευση