Ελλάδα

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά

Οι ναυτεργάτες αναμένεται να έχουν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 5:30 το πρωί.

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 1 Μαΐου όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς ναυτεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και στάση εργασίας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Συγκεκριμένα οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι τα κρουαζιερόπλοια που δεν φέρουν ελληνική σημαία δένουν υποχρεωτικά στο λιμάνι του Πειραιά με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Τα ναυτεργατικά σωματεία με ανακοίνωσή τους διεκδικούν

– κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας που ειδικά στη ναυτιλία προωθεί τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.

– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.

Επίσης τονίζουν ότι δεν θα δεχθούν τον άμεσο διωγμό πάνω από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα κυρίως των γενικών υπηρεσιών καθώς και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση.

Επίσης αναφέρουν ότι αγωνίζονται ενάντια στο πάγωμα μισθών συντάξεων τη διάλυση του ΝΑΤ-ΚΑΑΝ-Οίκου Ναύτη της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης Μετεκπαίδευσης.

Πάντως, από την πλευρά της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που αποτελεί το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών έχει κηρύξει για την 1η Μαΐου 4ωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες, με έναρξη από τις 12 το μεσημέρι έως στις 4 μμ.

Η ναυτική ομοσπονδία ζητά απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς και αποτροπή της αποβολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS, για την οποία η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει με σαφήνεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επιδρομή στο 5ο λύκειο Γλυφάδας, βανδάλισαν γραφεία, άρπαξαν χιλιάδες ευρώ και υπολογιστές
«Γιατί τόσο μίσος απέναντι στο σχολείο, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» διερωτάται σε μήνυμά του στο Facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου
Επιδρομή στο 5ο λύκειο Γλυφάδας
Ανανεώθηκε πριν 12 λεπτά
Μυτιλήνη: Κτηνοτρόφοι μπλόκαραν πλοίο στο λιμάνι – 700 περίπου επιβάτες έμειναν εκτός
Απέκλεισαν την επιβίβαση στο «Νήσος Σάμος», πέταξαν γάλα στη θάλασσα και καταγγέλλουν απώλειες άνω των 9 εκατ. ευρώ από αδιάθετα ζώα και περιορισμούς στις εξαγωγές προϊόντων ΠΟΠ
Κτηνοτρόφοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης 7
Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου οδηγού μηχανής που σκοτώθηκε στους Παξούς - «Θέλω να τον ξαναδώ για να του πω ό,τι δεν του έχω πει»
«Χτύπησαν στο παρμπρίζ και έφυγαν από πίσω από το αμάξι», λέει ο οδηγός ταξί που αντίκρισε πρώτος τον άτυχο 15χρονο και τον 17χρονο φίλο του που χαροπαλεύει
Ασθενοφόρο