Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Εφημερίδες: Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (24/06/2015)

Εφημερίδες: Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (24/06/2015)

Διαβάστε τι γράφουν σήμερα (Τετάρτη 24/06) τα πρωτοσέλιδα και τα βασικά άρθρα των σημερινών πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αβάσταχτα νέα μέτρα 8 δισ. σε 18 μήνες”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “ημέρα της τελικής κρίσεως για το ελληνικό ζήτημα είναι η σημερινή, καθώς οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης (Euro Working Group) και εν συνεχεία το Eurogroup, που συνεδριάζει στις 20.00 (ώρα Ελλάδος), θα αποφανθούν για το αν γεφυρώθηκε η απόσταση ανάμεσα στη χώρα μας και τους δανειστές της, μετά τις προτάσεις της κυβέρνησης για μέτρα συνολικού ύψους 7,9 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016”
 
ΕΘΝΟΣ: “Η μπάλα τώρα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έγκριση της συμφωνίας ή εκλογές το δίλημμα από το Μαξίμου”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ένα κορυφαίο δίλημμα, η ασφυκτική χρηματοδοτική πίεση, η μπάλα που πηγαινοέρχεται σε χρόνο dt μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας και, όπως φαίνεται, επιστρέφει στα χέρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να πουν το μεγάλο “ναι” ή το μεγάλο “όχι” μπροστά σε μια συμφωνία με σκληρά μέτρα συνθέτουν αυτήν την ώρα το εξαιρετικά σύνθετο πάζλ με τις λύσεις και τις “παγίδες” που έχει στο μικροσκόπιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας”.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Φουσκώνουν τις μειώσεις στις συντάξεις”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “κρυφές μειώσεις ως 8,80% στις επικουρικές συντάξεις και έως 1,71% στις κύριες θα έχουν πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχοι από την εισφορά ασθένειας 5%, καθώς οι νέες κρατήσεις θα υπολογίζονται στις αυξημένες συντάξεις του 2009 και τα ποσά θα αφαιρούνται από τις σημερινές τους αποδοχές!”.
 
ΕΣΤΙΑ: “Ευρώ-φόροι” ή “Συριζο-φόροι”;
Η εφημερίδα τονίζει ότι “στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγησις. Η πλειονότης της κοινής γνώμης είναι πεπεισμένη ότι οι αλλεπάλληλοι φόροι που επεβλήθησαν την τελευταία πενταετία ήταν προϊόν των επιταγών της Τρόϊκα. Και κατ΄επέκτασιν, ότι η νέα ομοβροντία φόρων την οποία φαίνεται ότι θα συμφωνήσει η σημερινή Κυβέρνησις με τους δανειστές ήταν και αυτή προαπαιτούμενο για να ξαναρχίσει η διακοπείσα χρηματοδότησις της χώρας”.
 
Η ΑΥΓΗ: “ΔΝΤ-διαπλοκή δυναμιτίζουν τη συμφωνία”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “αιφνίδια περιπλοκή στις διαβουλεύσεις για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μετά την ιδεολογικά εμμονική “σφήνα” του ΔΝΤ υπέρ αδιαφανών (;) επιχειρηματικών συμφερόντων και εις βάρος -για ακόμη μια φορά- των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων. Στο “παρά πέντε” της διαπραγμάτευσης, ενώ η ελληνική πρόταση έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από την ευρωπαϊκή ηγεσία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβάλλει αξιώσεις που ουσιαστικά ανατρέπουν την πολιτική “φιλοσοφία” της πρότασης και θέτουν εν αμφιβόλω την επίτευξη συμφωνίας”.
 
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Διαρκής Νεοφιλελεύθερη Τορπίλη. Το ΔΝΤ ανακάλυψε ξαφνικά υφεσιακά μέτρα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “την ύστατη ώρα, πριν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιχειρεί να την μπλοκάρει έχοντας στο πλευρό του και εγχώριους επιχειρηματίες. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας προσεκλήθη σήμερα εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μετάσχει σε συνάντηση με τους Ζ.-Κ. Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες”.
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Νέα εμπόδια στο παρά 5′”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “προβλήματα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας ανέκυψαν μετά την πρώτη θετική αντίδραση στην ελληνική πρόταση κι ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά. Έτσι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τους επικεφαλής των θεσμών, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι διαφορές πριν από το Eurogroup που θα συνεδριάσει το βράδυ”.
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Δεν δεχόμαστε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία”! είπαν χιλιάδες εργαζόμενοι-συνταξιούχοι”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι που μετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, συγκροτώντας μια μεγάλη πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία , που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές”.
 
ΤΑ ΝΕΑ: “Ζητούνται άλλα 700 εκατ. ευρώ για να κλειδώσει η συμφωνία”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “κρίσιμο ραντεβού με τους επικεφαλής των δανειστών θα έχει στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν από το καθοριστικό αποψινό Eurogroup και ενώ η κυβέρνηση πιέζεται για πρόσθετα μέτρα ύψους 700 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία. Εμπλοκή έχει σημειωθεί μετά την απαίτηση του ΔΝΤ για περιορισμό της αυξημένης φορολογίας στις κερδοφόρες επιχειρήσεις που προβλέπει η ελληνική πρόταση”.
 
Kontranews: “Δραματική συνομιλία Αλέξη με τον Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος συμβούλευσε τον Τσίπρα να μη φύγει από το ευρώ!”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “σας αποκαλύπτουμε σήμερα κατ΄αποκλειστικότητα το περιεχόμενο της δραματικής συνομιλίας που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, δυο ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της οποίας επιτεύχθηκε η συμφωνία με τους δανειστές μας”.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Εμπλοκή με το ΔΝΤ. Σπεύδει αιφνιδίως στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας για συνάντηση με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “εσπευσμένα στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις, καθώς το ΔΝΤ έθεσε ουσιαστικά “βέτο” στο κείμενο της συμφωνίας, προειδοποιώντας με αποχώρηση. Ο Αλ. Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα με τους Ζ.Κ.Γιούνκερ, Μ. Ντράγκι και Κρ. Λαγκάρντ”.
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Το “φιλί της ζωής” με υφεσιακά μέτρα”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “πρόσθετα υφεσιακά μέτρα υποκρύπτει το πλήρες κείμενο των ελληνικών προτάσεων, που κοινοποιήθηκε στους θεσμούς. Η συνολική ελληνική πρόταση, με τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, βρίσκεται από χθες στο μικροσκόπιο των τεχνοκρατών των θεσμών, με στόχο να ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους μέχρι το απόγευμα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε