Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: «Έδωσα στον απατεώνα ό,τι είχα για να τον σώσω», λέει στο newsit.gr o αδερφός 53χρονου που πέθανε

Ψευτογιατρός: «Έδωσα στον απατεώνα ό,τι είχα για να τον σώσω», λέει στο newsit.gr o αδερφός 53χρονου που πέθανε

«Έδωσα στον απατεώνα ό,τι είχα για να σώσω τον αδερφό μου», λέει  στο newsit.gr ο αδερφός του 53χρονου από τη Θεσσαλονίκη που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας κι έφυγε από τη ζωή ενώ για κάποιο διάστημα είχε ακολουθήσει τη φαρμακευτική αγωγή που του είχε συστήσει ο ψευτογιατρός μαζί με το Γερμανό συνεργό του.

Ενώ οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές κινούνται με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να συμπληρώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ γύρω απο τη νέα ανατριχιαστική υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να πληρώσουν για τις πράξεις τους ο 66χρονος που χρησιμοποιούσε τις ειδικότητες του φυσίατρου και του νευρολόγου, αλλά και ο 72χρονος Γερμανός που παρουσιαζόταν ως γενετιστής και υπόσχονταν πλήρη ίαση ή θεαματική βελτίωση των ασθενών που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.  

Ανάμεσα στους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν ήταν κι ένας 53χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σύμφωνα με τους συγγενείς του ακολούθησε κατά γράμμα τη φαρμακευτική αγωγή που του σύστησε.

Ο 53χρονος έφυγε από τη ζωή καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει την ασθένεια του, ενώ είχε δώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στους δύο ψευτογιατρούς. «Ζητώ δικαίωση στη μνήμη του», αναφέρει ο αδερφός του 53χρονου που κατέληξε το 2020 και συνεχίζοντας συμπληρώνει: «Περίπου έναν χρόνο έκανε τη θεραπεία. Κάποιος τρίτος κοινός γνωστός και του αδερφού μου και του ψευτογιατρού μας είπε ότι υπάρχει κάποιος που θεραπεύει την ασθένεια αυτή και μας έφερε σε επαφή. Όταν κατέληξε, δεν μας είπε τίποτα, δεν είχα ούτε καν επαφή μαζί του. Είχα κόψει επαφές από νωρίς  και κοιτούσα να συνεφέρω τον αδερφό μου γιατί συνεχώς χειροτέρευε με φαρμακευτικές θεραπείες που έκανε και πριν, τις οποίες αναγκάστηκε να τις σταματήσει με αυτόν».   

Σύμφωνα με τον αδερφό του θύματος, ο 53χρονος κατέφυγε στη λύση του ψευτογιατρού, όταν πληροφορήθηκε για την ίαση της ασθένειας τους με τη χρήση βλαστοκυττάρων.  

«Όταν ένας άνθρωπος έχει μία ασθένεια που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν υπάρχει θεραπεία, τότε ήταν η εποχή που ακούστηκε ότι υπάρχει θεραπεία με βλαστοκύτταρα για την συγκεκριμένη ασθένεια σε πειραματικό στάδιο», λέει στο newsit.gr o αδερφός του 53χρονου και προσθέτει: «Πάνω εκεί εμφανίστηκε η περίπτωση με τον απατεώνα. Μας εξαπάτησε λέγοντας ότι μπορεί να τον κάνει καλά. Κι όταν δεν έχεις από πουθενά αλλού ελπίδα. Είχα ενημερώσει τον αδερφό μου ότι οι πιθανότητες είναι 50-50, γιατί δεν ήξερα αλλά δεν μου καλοφάνηκε αυτό. Πώς ξαφνικά στη μέση του πουθενά, πώς θα σε κάνει καλά; Και του είπα του αδερφού μου ότι μπορεί να πρόκειται για απάτη και τον ρώτησα αν ήθελε να το προχωρήσουμε ή όχι. Και ο αδερφός μου είπε να το δοκιμάσουμε γιατί δεν έχει άλλη ελπίδα. Είναι αρκετά χρήματα, εγώ ό,τι είχα και δεν είχα τα έδωσα για να κάνω καλά τον αδερφό μου ο οποίος δυστυχώς δεν έγινε. Μας πήρε περισσότερα από 60.000€».  

Ο ψευτογιατρός πλέον και ο Γερμανός συνεργός του είναι πλέον αντιμέτωποι με βαριά κακουργήματα, καθώς μετά τη δίωξη που τους ασκήθηκε αντιμετωπίζουν την κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις