Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: Ο παράλληλος βίος με τον Dr Konto – Σπίτια «φρούρια» και παρέλαση ασθενών

Ψευτογιατρός: Ο παράλληλος βίος με τον Dr Konto – Σπίτια «φρούρια» και παρέλαση ασθενών

Παντρεμένος με Γερμανίδα και πατέρας τριών ενήλικων παιδιών είναι ο 66χρονος ψευτογιατρός εναντίον του οποίου ασκήθηκε μεταξύ άλλων και ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και κατά συρροή. 

Ο 66χρονος ψευτογιατρός που εμφανίζονταν ως φυσίατρος και νευρολόγος, σύμφωνα με τους γείτονές του τα τελευταία χρόνια είχε κλείσει το ιατρείο του για λόγους ασθένειας.  

Το σπίτι του στα Καλύβια Θορικού Αττικής, παραπέμπει σε ένα απόρθητό φρούριο. Τo μεγάλο οικόπεδο είναι περιτριγυρισμένο με ψηλούς τοίχους από τους οποίους οι περαστικοί δεν μπορούν δουν τι γίνεται μέσα από αυτούς, ενώ παντού υπάρχουν τοποθετημένες κάμερες ασφαλείας οι οποίες καταγράφουν όλες τις κινήσεις.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ακόμα και στην ταράτσα του σπιτιού υπάρχει περιστρεφόμενη κάμερα που σαρώνει τα πάντα σε μεγάλη ακτίνα.  

Παρότι δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε πολυτέλεια το σπίτι του άλλου ψευτογιατρού, του δόκτωρ Κόντου που οδηγήθηκε στις φυλακές για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών, ωστόσο τα δύο ακίνητα παρουσιάζουν κάποιος σημαντικές ομοιότητες.

Και στα δύο υπάρχουν ψηλοί μαντρότοιχοι και ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο ψευτογιατροί δεν ήθελαν κανένας να βλέπει τι γίνεται μέσα στα σπίτια τους, αλλά και να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιος τα πλησιάζει. Παράλληλα τα δύο ακίνητα είναι σε κοντινή απόσταση και σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Ο dr Kontos έμενε στην Αγία Μαρίνα, ενώ ο 66χρονος «θεραπευτής» της σκλήρυνσης κατά πλάκας στα Καλύβια Αττικής. 

γιατρός ΕΛΑΣ ψευτογιατρός

«Τον ακριβοπληρώσαμε»

Σύμφωνα με κάποιους από τους κατοίκους της περιοχής, ο 66χρονος που μαζί με το Γερμανό συνεργό του κατηγορούνται για τον θάνατο πέντε ανθρώπων, από τη στιγμή που έκλεισε το ιατρείο του στην Σαρωνίδα, δέχονταν ασθενείς στο σπίτι του.   

«Μένουν πάνω από 15 χρόνια σε αυτό το κουβούκλιο, όπως το βλέπετε. Δεν έχουν δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Τα παιδιά του είναι πάρα πολύ καλά. Ξέρουμε ότι είναι αθλίατρος. Συχνά βλέπαμε έξω από το σπίτι του αυτοκίνητα. Είχε ιατρείο στη Σαρωνίδα αλλά τα τελευταία χρόνια το είχε κλείσει», λέει στο newsit.gr γειτόνισσα του 66χρονου, ενώ ένας άλλος κάτοικος προσθέτει: «Τους ξέρουμε χρόνια. Είχε ένα ιατρείο στη Γαλάζια Ακτή αλλά το είχε κλείσει γιατί είπε ότι «δεν έβγαινε» κι έρχονταν εδώ ο κόσμος. Βλέπαμε και πολυτελή αυτοκίνητα».   

|Υπάρχουν όμως και κάποιοι γείτονες του 66χρονου οι οποίοι είχαν δεχτεί τις υπηρεσίες του και τις ακριβοπλήρωσαν. «Πριν από κάποια χρόνια είχα πάρει μια αλοιφή για τη μέση γιατί είχα κάποιους πόνους. Μου τη χρέωσε 25 ευρώ και την επόμενη φορά που παρήγγειλα για την αδερφή μου ζήτησε για την ίδια αλοιφή 100 ευρώ. Στο μεταξύ στο internet την είχαμε βρει 4- 4,5 ευρώ».  

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις