Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: «Του έδινα 5.000 ευρώ το μήνα για τα φιαλίδια» δηλώνει θύμα του στο newsit.gr

Ψευτογιατρός: «Του έδινα 5.000 ευρώ το μήνα για τα φιαλίδια» δηλώνει θύμα του στο newsit.gr

«Ο ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργάτης του με έβαλαν από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου στην Φρανκφούρτη» δηλώνει στο newsit.gr ένα ακόμα θύμα, από τις τρεις νέες υποθέσεις εξαπάτησης που βγήκαν στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα για τον απατεώνα που ταυτοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο ως υπεύθυνος για τον θάνατο 5 ασθενών.

Ολοένα και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις για τον 66χρονο ψευτογιατρό, που διατηρούσε μέχρι το 2020 φυσιοθεραπευτήριο στα Καλύβια Θορικού, καθώς μετά τη δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του, βρέθηκαν έως τώρα άλλα τρία θύματά του που του έδωσαν συνολικά 215.000 ευρώ για να σωθούν από σοβαρές ασθένειες.

Ένα από τα θύματα είναι και μία γυναίκα από την Χίο, η οποία συνάντησε τον ψευτογιατρό το 2008 και όπως αναφέρει στο newsit.gr κατάφερε να της αποσπάσει σχεδόν 35.000 ευρώ. «Τον Ιούλιο του 2007 σε ηλικία 42 ετών, αρρώστησα. Αυτό που έπαθα λεγόταν σηραγγώδες αιμαγγείωμα στον εγκέφαλο και το αποτέλεσμα αυτού ήταν κάτι που είχε τα συμπτώματα του εγκεφαλικού. Η δεξιά μου πλευρά έπαθε ημιπάρεση, ήμουν ανάπηρη και άλλα πολλά».

Η γυναίκα, στην πιο ευάλωτη της στιγμή, πληροφορήθηκε από έναν φίλο της για τον ψευτογιατρό και τα καλά αποτελέσματα που είχε δει ο ίδιος στην υγεία του. «Μετά από σχεδόν έναν χρόνο, είχα ψάξει και κάνει τα πάντα εδώ στην Ελλάδα. Είχα έναν συντοπίτη μου από την Χίο, ο οποίος πήγαινε σε αυτόν τον γιατρό και μου είχε πει ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα στην υγεία του και ότι είναι μια χαρά. Του ζήτησα το τηλέφωνο του γιατρού, τον πήρα και συναντηθήκαμε στην Αθήνα στο γραφείο του».

Ωστόσο κατά την πρώτη συνάντησή της με τον ψευτογιατρό, ήταν κάποια πράγματα που της προκάλεσαν ερωτηματικά, ωστόσο η ανάγκη της να ελπίζει, την έκανε να τον πιστέψει.

«Όταν μπήκα στο γραφείο του, μου θύμισε φυσιοθεραπευτήριο. Και μάλιστα του το είπα, τον ρώτησα αν είναι γιατρός ή φυσιοθεραπευτής, και μου απάντησε ”Όχι. Τι είναι αυτά που μου λες; Γιατρός είμαι” και μου έδειχνε τα πτυχία και τα διπλώματά του. Βέβαια μου έδειχνε κάποια πτυχία στα αγγλικά που ούτε μπορούσα να καταλάβω».

Όπως και στους άλλους ασθενείς του, ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με το θύμα εξαπάτησης, τους προέτρεπε να πάνε για ειδικές εξετάσεις στην Γερμανία. «Μου είπε ότι πρέπει να μεταβούμε στην Γερμανία, να κάνουμε μία εξέταση τύπου pet scan που δεν γίνεται στην Ελλάδα. Εγώ ήμουν συνεπαρμένη και πεπεισμένη ότι θα γίνω καλά. Οπότε πήγα στην Φρανκφούρτη, πήγαμε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για την εξέταση».

Μπήκαν από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου

Η ασθενής αναφέρει ότι μπήκε και βγήκε από το δημόσιο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα νωρίς το πρωί. «Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μπήκαμε από μία πίσω πόρτα και στις 06:00 τα ξημερώματα. Ήταν εκεί ένας υπάλληλος στα μηχανήματα και έκανα την εξέταση -σαν μαγνητική ήταν- και φύγαμε.

Του είπα μάλιστα ότι ήθελα να πληρώσω στο ταμείο του νοσοκομείου για να είχα μία απόδειξη και εκείνος μου είπε ότι “όλα σε εμένα θα τα πληρώσεις” και φυσικά δεν μου έδωσε ποτέ για τίποτα καμία απόδειξη. Όπως και όλες τις άλλες φορές. Γενικά ήθελα αποδείξεις για την ασφάλεια και τα έξοδά μου. Και πάντα μου έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Σε σχεδόν μισή ώρα τελειώσαμε και φύγαμε από το νοσοκομείο, πάλι από την πίσω πόρτα. Αυτή την μαγνητική την πλήρωσα 5.000€, ενώ στην Ελλάδα κάνει 200€».

Υπήρχε και δεύτερη συνάντηση με τον Γερμανό συνεργάτη του ψευτογιατρό που δήλωνε γενετιστής-νευρολόγος. «Συνάντησα και πάλι τον Γερμανό γιατρό, που το γραφείο του ήταν κάπου έξω από την Φρανκφούρτη. Άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ο ταξιτζής που μας παρέλαβε και μας πήγε στον Γερμανό, ήταν και εκείνος Έλληνας.

Σκεφτόμουν “τέτοια σύμπτωση;” αλλά μετά έλεγα στον εαυτό μου ότι ο γιατρός μου θα μεταφέρει γενικά στην Γερμανία ασθενείς, οπότε θα τον εξυπηρετούν και θα συνεργάζεται με συγκεκριμένους ανθρώπους στο εξωτερικό.

Πήγαμε λοιπόν στον Γερμανό, μου έκανε ένεση και μου είπε ότι θα πάει πολύ καλά η υγεία μου. Μάλιστα, μου είπε την φράση “σε λίγο καιρό θα έρθεις εδώ με τακούνια”. Εκείνη την ώρα τρελάθηκα γιατί ήμουν μία νέα γυναίκα και χτύπησε στο ευαίσθητο σημείο μου».

Σχεδόν 35.000 ευρώ κατάφερε να της αποσπάσει συνολικά ο ψευτογιατρός

Όταν επέστρεψε στη χώρα η ασθενής, η 58 ετών σήμερα γυναίκα αναφέρει στο newsit.gr, ότι ξεκίνησε την αγωγή που της συνέστησε ο απατεώνας. «Γύρισα στην Ελλάδα και μου έδινε επί 6 μήνες πεπτίδια. Μου έδινε φιαλίδια και μου τα έφερνε αποθηκευμένα σε ξερό πάγο. Του έδινα τα λεφτά χέρι με χέρι. Για το ένα κουτί τον μήνα του έδινα 5.000 ευρώ. Είχα χάσει συνολικά από αυτόν τον άνθρωπο σχεδόν 35.000€. Όταν μου τελείωσαν όλα μου τα χρήματα, το είπα στον γιατρό ότι θα σταματήσω και έτσι έγινε».

Όπως και σε όλα τα άλλα θύματα του ψευτογιατρού, συμπεριλαμβανομένων και των 5 άτυχων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, η γυναίκα που μιλά στο newsit.gr περιγράφει ότι για καλή της τύχη δεν σταμάτησε ποτέ την φαρμακευτική αγωγή που ήδη λάμβανε.

«Μου είχε ζητήσει να διακόψω τα φάρμακα που έπαιρνα τότε από τον γιατρό μου αλλά με την βοήθεια και του άντρα μου, δεν σταμάτησα ποτέ τα φάρμακα, όσο καιρό είχα γνωρίσει τον ψευτογιατρό. Απλά, όπου υπάρχει ελπίδα, πάντα την αποζητάς και αυτό έκανα. Είχαμε συμφωνήσει με τον σύζυγό μου να δοκιμάσω ό,τι θεραπεία υπήρχε, αλλά θα συνέχιζα την αγωγή που έπαιρνα στην Ελλάδα».

Το σοκαριστικό όπως μας εξηγεί είναι ότι «μετά τον χειμώνα είδα το πρόσωπό του στην τηλεόραση και ταράχτηκα γιατί και εγώ έχω εξαπατηθεί και έπρεπε να το δηλώσω στις Αρχές». Έτσι λοιπόν απευθύνθηκε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης και πλέον θα πάρει και η ίδια τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς παρ’ ολίγο να ήταν και εκείνη άλλο ένα θύμα του ψευτογιατρού.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις