Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή

Με 158 ψήφους “υπέρ” και 142 “κατά” ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή.

Τις αμυντικές δαπάνες που συγκέντρωσαν 191 ψήφους “υπέρ” και 109 “κατά”, ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Κωνσταντίνα Αδάμου, με την τελευταία μάλιστα να αποτελεί “έκπληξη”.

Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 “ναι” και 37 “όχ”, ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους “υπέρ” έναντι 140 “κατά”.

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες αν και παραδοσιακά λαμβάνουν την στήριξη της αντιπολίτευσης, σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του: «Σε αυτή τη συγκυρία και έχοντας κληρονομήσει Ενοπλες Δυνάμεις οι οποίες επι 10 χρόνια δεν είχαν επενδύσεις, σε αυτή τη συγκυρία η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, σπάζοντας για μια ακόμα φορά μια παράδοση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που λέει ότι παρα τις διαφωνίες μας πάντα η αντιπολίτευση ψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες. Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο λαός. Είστε πάντα παρόντες σε ότι διχάζει και μονίμως απόντες σε ότι ενώνει. Ας είναι! Το Εθνικό μέτωπο κ. Τσίπρα συγκροτείται έστω και χωρίς την δική σας συμμετοχή».

Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση. Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται , 6 γενικοί και 12 ειδικοί εισηγητές , έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις