Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ψηφίζουν οι δικηγόροι – Μικρή έως τώρα η προσέλευση [pics]

δικηγόροι

Στις κάλπες προσέρχονται οι δικηγόροι όλης της χώρας για να εκλέξουνν τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Πώς η αποχή θα… κρίνει τα πάντα.

Οι αρχαιρεσίες στους μεγάλους δικηγορικούς Συλλόγους των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα συνεχιστούν και αύριο όπου θα υπάρξουν και τα αποτελέσματα για τους μονομάχους του δεύτερου γύρου στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017. Δικηγόροι… στις κάλπες λοιπόν!

Πάντως μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θεωρείται μικρή. Μέχρι τώρα έχουν προσέλθει στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών περίπου 1.100 δικηγόροι.

δικηγόροι

Από πότε και… μέχρι πότε θα ψηφίζουν οι δικηγόροι

Σημειώνεται πως η αποχή θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ θα είναι ανοικτές οι κάλπες σήμερα και αύριο. Θα αναμένουν  την προσέλευση των 20.990 Αθηναίων δικηγόρων για να επιλέξουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, το  νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιό τους για την επόμενη τετραετία.

δικηγόροι

Όλα αυτά μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών. Εκτός Αθηνών, εκλογές θα διεξαχθούν  και στους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Πανελλαδικά, στις κάλπες θα προσέλθουν 40.625  δικηγόροι. Στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.320.

Σήμερα οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στους 62 από τους 63  Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Κι αυτό διότι στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις