Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Συγκλονισμένοι οι χαροκαμένοι γονείς του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Συγκλονισμένοι οι χαροκαμένοι γονείς του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Δυσβάσταχτο είναι το πένθος των γονιών του 27χρονου Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που χθες (25.7.2023) έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος με το μοιραίο Canadair στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν το ξαφνικό κακό που τους βρήκε.  

Σύμφωνα με τον ιερέα της ενορίας των Αγίων Πάντων, ο οποίος επισκέφτηκε τους γονείς του, αμφότεροι είναι συγκλονισμένοι από τον τόσο άδικο χαμό του παιδιού τους, που σκοτώθηκε ακαριαία στην συντριβή του Canadair στην Κάρυστο. Η εν λόγω ενορία βρίσκεται στην περιοχή της Ξηροκρήνης, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας του Περικλή Στεφανίδη. 

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, φίλοι και συγγενείς του 27χρονου επισκέπτονται το σπίτι του, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, για να συλλυπηθούν την οικογένειά του. Γιατροί και ψυχολόγοι, με ασθενοφόρο της ελληνικής αεροπορίας, βρίσκονται στην οικία του προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς του που είναι συντετριμμένοι.

Ο Περικλής Στεφανίδης, συγκυβερνήτης του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, καταγόταν από το Κιλκίς, αλλά έζησε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα.

«Οι γονείς είναι συγκλονισμένοι αλλά είναι περήφανοι που το παιδί τους μαζί με τον σμηναγό θυσίασαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές άλλων. Αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι πρότυπο για όλους μας. Τα παιδιά να είναι αθάνατα και σίγουρα έχουνε παράδεισο», δήλωσε ο πάτερ Αλέξανδρος Καρακάσης.

Οι δηλώσεις του ιερέα: 

Μαζί με τον Περικλή Στεφανίδη σκοτώθηκε ο 34χρονος Σμηναγός Χρήστος Μπουλάς, επίσης ακαριαία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κηρύξει τριήμερο πένθος για τον τραγικό χαμό τους.

Σε βίντεο που κατέγραψε η ΕΡΤ με τη στιγμή της πτώσης, διακρίνεται το αεροπλάνο να κάνει ρίψη νερού, να παίρνει δεξιά στροφή, και να χτυπά σε κλαδί δέντρου, χάνοντας τον πλωτήρα από το δεξί φτερό του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις