Ελλάδα

Πτώση ελικοπτέρου: Γιατί έγινε η μοιραία πτήση – Γιατί μετέφερε υψηλόβαθμα στελέχη

Η πτήση από την Λάρισα προς την Κοζάνη είχε στόχο την επιτήρηση των συνόρων, ήταν μια πτήση για καθαρά ψυχολογικούς λόγους προς τόνωση του ηθικού των κατοίκων των ακριτικών περιοχών.

Αν και η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας που παρέχει στους κατοίκους των περιοχών των συνόρων η πτήση ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου έχει τεράστια σημασία η συγκεκριμένη πτήση δεν ήταν όπως όλα δείχνουν μια πτήση “ρουτίνας” καθώς στο ελικόπτερο βρίσκονταν ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε νευραλγικά πόστα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η παρουσία ενός συνταγματάρχη και κυρίως η παρουσία του υποστρατήγου υποδιοικητή της Α’ Στρατιάς δηλώνει ότι η πτήση είχε και στρατιωτικής φύσης ενδιαφέρον σε μια περίοδο όπου στις περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια έχει διαταχθεί από το επιτελείο αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της αστάθειας που επικρατεί στη γειτονική χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με δεκάδες μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το ΑΠΘ – Περίπου 300 προσαγωγές, τραυματίστηκε αστυνομικός
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη λεωφόρο Γ’ Σεπτεμβρίου, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Ανανεώθηκε πριν 16 λεπτά
13
Πως ο σμήναρχος στρατολογήθηκε από τους Κινέζους – Η συνάντηση σε συνέδριο του ΝΑΤΟ και το ταξίδι στο Πεκίνο
Ερευνάται εάν ο σμήναρχος προσπάθησε να στρατολογήσει και άλλα άτομα από τον κύκλο των γνωριμιών του, εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα κέρδη από την παράδοση των μυστικών, προκειμένου να παρέχουν και αυτοί πληροφορίες στην Κίνα.
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
23