Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πτώση ελικοπτέρου: “Μαύρη μέρα” για την Ελλάδα – Το χρονικό της τραγωδίας και το θαύμα [vids, pics]

Πτώση ελικοπτέρου: “Μαύρη μέρα” για την Ελλάδα – Το χρονικό της τραγωδίας και το θαύμα [vids, pics]

– Σε πένθος έχει βυθιστεί όλη η Ελλάδα μετά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου
– Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – Νεκροί είναι οι: Ιωάννης Τζανιδάκης, Θωμάς Αδάμος, Δημοσθένης Γούλας, Κωνσταντίνος Χατζής
– Από θαύμα σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα – Πως η 26χρονη κατάφερε να επιζήσει
– Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας της Κοζάνης και οι ιστορίες ζωής των “πρωταγωνιστών” της
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

“Μαύρη μέρα” ξημέρωσε για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για όλη την Ελλάδα που θρηνεί για τους τέσσερις νεκρούς “ήρωες” της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά την πτώση του στρατιουτικού ελικοπτέρου στην Κοζάνη.

Εικόνα ντοκουμέντο: Άμορφη μάζα το στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη στην Κοζάνη – Εκτός της ατράκτου βρέθηκαν 3 από τους 5 επιβαίνοντες

Πρόκειται για τους Ιωάννη Τζανιδάκη, Θωμά Αδάμος, Δημοσθένη Γούλα, Κωνσταντίνο Χατζή. Από θαύμα σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα, η οποία νοσηλεύεται στο 424 Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Κοντά της είναι από την πρώτη στιγμή οι δικοί της άνθρωποι, η οποίοι προσπαθούν να στηρίξουν ψυχολογικά την Βίκυ τους.

Ο έμπειρος κυβερνήτης Δημοσθένης Γούλας

Ο αδικοχαμένος Δημοσθένης Γούλας ήταν ιδιαίτερα έμπειρος, μιας και είχε συμπληρώσει 1.620 ώρες πτήσεως στα ελικόπτερα αυτού του τύπου.

Συντριβή ελικοπτέρου – Πατέρας του Δημοσθένη Γούλα: “Έχασα το καμάρι μου” [vids]

Ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας κατάγονταν από το Αρτεσιανό, Ο άτυχος στρατιωτικός ήταν παντρεμένος με παιδιά, όπως και οι άλλοι δυο από τους νεκρούς.

Σήμερα (19.04.2017) το πρωί, σηκώθηκε για να πάει όπως κάθε μέρα στη δουλειά του… Ωστόσο, έμελλε να είναι η τελευταία μέρα! Δεν θα ξαναγυρίσει. Στην Καρδίτσα κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί με τα “χαμογελαστά” μάτια δεν είναι πια εδώ…

Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης και ο “μοιραίος” Μάρτιος

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Συντριβή ελικοπτέρου: Το γλέντι μετατράπηκε σε θρήνο στο χωριό του Κρητικού Υποστρατήγου

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009. Το Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς έχοντας το βαθμό του Υποστράτηγου.

Πτώση ελικοπτέρου: “Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος πετάει με Χιούι” [vid]

Ο νιόπαντρος συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Χατζης 

Ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής άφησε την τελευταία του πνοή εκτελώντας το καθήκον του βυθίζοντας στο πένθος της οικογένεια και τους φίλους του.

Πτώση ελικοπτέρου – Κωνσταντίνος Χατζής: Συγκλονισμένοι οι δικοί του άνθρωποι – Η απίστευτη ιστορία της ζωής του [pics, vid]

Τον περασμένο Αύγουστο είχε παντρευτεί με την Βαλεντίνα του. Εκείνη, λίγο μετά μετακόμισε στο Ντουμπάι για δουλειά αλλά οι δυο τους παρέμεναν αγαπημένοι μέχρι σήμερα… μιας και η μοιρά είχε άλλα σχέδια για τον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε συμπληρώσει 405 ώρες πτήσεως στα συγκεκριμένα ελικόπτερα.

ΣΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμος που ήταν πατέρας τριών παιδιών

Ο 50χρονος Συνταγματάρχης ήταν πατέρας τριών παιδιών… Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας (με καταγωγή από το Αρτεσιανό). Ο 50χρονος επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο από τη Λάρισα όπου υπηρετούσε ως Διευθυντής σε νευραλγικό πόστο στην 1η Στρατιά.

Συντριβή ελικοπτέρου: Πατέρας τριών παιδιών ήταν ο Θωμάς Αδάμου

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Νικήτα, προστάτη των εφέδρων αξιωματικών που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, όπου παρέστη ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου καταθέτοντας στεφάνι.

Η Αρχιλοχίας βασιλική Πλεξίδα που σώθηκε από θαύμα

Η Βασιλική είναι 26 ετών και όπως δήλωσε στο newsit.gr ο πατέρας της Οδυσσέας Πλεξίδας η Βασιλική έχει υποστεί κατάγματα στην λεκάνη και εκδορές στα χέρια αλλά είναι εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πτώση ελικοπτέρου: Πως σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα [pics, vid]

Μένει με τον σύζυγό της Δημήτρη Καραβαγιόπουλο, επίσης αξιωματικό του Στρατού στον Βόλο και η καταγωγή της είναι από τα Τρίκαλα. Όπως όλα δείχνουν σώθηκε όταν το κάθισμα της αποκολλήθηκε και εκείνη εκτοξεύθηκε.

Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας

Συναγερμός σήμανε στο Πεντάγωνο καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (19.04.2017) χάθηκε από τα ραντάρ στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ, το ίχνος του ελικόπτερου Χιούι (UH-1H) χάθηκε στις 07:50 το πρωί.

Θρήνος – Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου – Συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

Τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από τα ραντάρ στο Σαραντάπορο, περίπου στη μέση της διαδρομής που εκτελούσε και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή έφτασαν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει το epirusgate, το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή ανάμεσα από τα Σέρβια Κοζάνης και τον Σαραντάπορο. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, για να συνδράμει στις έρευνες.

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Το στρατιωτικό ελικόπτερο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Οι έρευνες με ελικόπτερα Super Puma κι άλλα εναέρια μέσα εστιάστηκαν από την πρώτη στιγμή στο Σαραντάπορο, όπου χάθηκε το στίγμα του. Από τις 07:50, από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν.

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 08:50. Στις 10:00 ενημέρωθηκε το Πεντάγωνο από την αστυνομία για την πτώση του ελικοπτέρου και αργότερα από τη ΔΕΗ για τον εντοπισμό συντριμμιών, όπως ανέφερε σε ενημέρωση εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Στις 10:48, στο σημείο προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο Augusta και στη συνέχεια έγινε γνωστό πως είχαν βρεθεί οι σοροί των τεσσάρων επιβαινόντων και είχε ανασυρθεί ζωντανή η νεαρή αρχιλοχίας.

Η μαρτυρία

Ένας από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας ήταν ο δήμαρχος Ελασσόνας. Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο Νίκος Ευαγγέλου, η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Ακούστε τί είπε

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο είναι σοκαριστικές. Το στρατιωτικό ελικόπτερο, που έγινε τάφος για τέσσερις ανθρώπους έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη. Όλα δείχνουν ότι το ελικόπτερο έπεσε πρώτα σε καλώδια της ΔΕΗ και μετά συνετρίβη ενώ στο σημείο η ομίχλη ήταν έντονη.

Πτώση ελικοπτέρου – Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης: Συντετριμμένη η οικογένεια του – Σοκαρισμένη η γυναίκα του

Η συντριβή του ελικοπτέρου στοιχισε την ζωή του Υποστράτηγου και υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη Τεθωρακισμένων Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνο Χατζή. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Από θαύμα σώθηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε