Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πτώση ελικοπτέρου: Το θρίλερ με τα καλώδια της ΔΕΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι πυλώνες της ΔΕΗ είναι ευδιάκριτοι στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του UH-1H της Αεροπορίας Στρατού που κατέπεσε το πρωί κοντά στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το kozanilife, την ώρα που το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε ενημέρωσαν ότι είχαν διακοπή ρεύματος.

Η πληροφορία αυτή βοήθησε στον εντοπισμό των συντριμμιών, δημιούργησε ωστόσο ένα βασικό ερώτημα για τα αίτια της πτώσης.
Εάν δηλαδή το ελικόπτερο προσέκρουσε κατά την πτήση στα καλώδια της ΔΕΗ ή εάν υπήρξε άλλη αιτία, όπως μηχανική βλάβη και το ελικόπτερο χτύπησε κατά την πτώση του στα καλώδια.

Την πληροφορία ότι έχουν κοπεί τα καλώδια επιβεβαίωσε πιλότος ενός από τα ελικόπτερα που συμμετείχαν στις έρευνες μιλώντας στο STAR, ωστόσο και εκείνος δεν ήταν σε θέση να πει εάν το δυστύχημα οφείλεται σε επαφή με τα καλώδια της ΔΕΗ.
Πληροφορίες του newsit.gr πάντως μιλούν για δυο αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικούς οι οποίοι ανέφεραν πως είδαν το ελικόπτερο την ώρα της πτήσης αναφέροντας ότι διέκριναν ότι υπήρχε πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση σημαντική είναι η μαρτυρία της αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλικής Πλεξίδας, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ως μέλος του πληρώματος είναι βέβαιο πως έχει σημαντικότατες πληροφορίες για τις συνθήκες της πτώσης.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε