Ελλάδα

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Το σκάφος «Ναυτίλος» στις έρευνες για τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται και όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα, συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι έρευνες για τον κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ που έπεσε στην Ανδραβίδα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο 31χρονος Ευστάθιος Τσιτλακίδης εξακολουθεί να αγνοείται.

Πλέον οι αρχές ψάχνουν για τον σμηναγό του Φάντομ σε βάθος 1000 μέτρων ανοιχτά της Ανδραβίδας και γι’αυτό τον λόγο αναμένεται να επιστρατευτεί το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναυτίλος» με ειδικό υποβρύχιο για μεγάλα βάθη, «Ναυτίλος», το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (31.1.2023) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκαν στην Τρίπολη την οικογένεια του πιλότου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα – που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του Φάντομ – προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους.

Απαρηγόρητοι οι γονείς του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα δέχτηκαν τα συλλυπητήρια τους.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας.

 

Σύμφωνα με το Mega, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης ή να προέκυψε κάποιο θέμα στην υγεία του κυβερνήτη.

Το Φάντομ πετούσε σε 100 μέτρα ύψος με 800 χλμ/ώρα, ενώ το σώμα των πιλότων είχε δύναμη 5G, δηλαδή πάνω από 400 κιλά.

Το μοιραίο Φάντομ το παρέλαβε η πολεμική αεροπορία το 1974, ενώ τα αεροσκάφη αναβαθμίστηκαν το 2000. Η αεροπορία διαθέτει συνολικά 33 τέτοια αεροσκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δάσκαλος καράτε στη Ρόδο καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικες αθλήτριες - Μαρτυρίες για αγγίγματα σε ευαίσθητα σημεία
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2024, όταν μία 15χρονη κατήγγειλε ότι ο δάσκαλος καράτε μπήκε στα αποδυτήρια, την αγκάλιασε και τη φίλησε στο κεφάλι και στο στήθος
Καράτε
Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι από την Παρασκευή – Τα σημεία κλειδιά και τι θα γίνει με την έξοδο των Χριστουγέννων
Από την Τρίτη η διέλευση θα είναι ανοιχτή για όλους κατά τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου «όλοι να κάνουμε γιορτές στα σπίτια μας», λένε οι αγρότες
Κλείσιμο και των παράδρομων στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
47
Εξαπάτησαν 32χρονο κλείνοντας του ραντεβού στα social media και τον λήστεψαν στη Νίκαια - Δύο συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, η κατηγορούμενη ζήτησε από τον 32χρονο το κινητό του τηλέφωνο για να τηλεφωνήσει και τότε τον προσέγγισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος άρπαξε το κινητό και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο
Περιπολικό
Η εποχική γρίπη κατέφτασε νωρίτερα τον φετινό χειμώνα - Εμβολιασμό κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες συστήνει ο ΕΟΔΥ
Ο υποκλάδος K του ιού της γρίπης A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως και έχει ανιχνευτεί και στη χώρα μας, θεωρείται υψηλού κινδύνου για τον πληθυσμό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
Αντιγριπικό εμβόλιο