Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πτώση Mirage 2000: Καμία περίπτωση εμπλοκής

Mirage πτώση Mirage

Κατηγορηματικά διαψεύδουν υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τη φημολογία πως ενδεχομένως στο περιστατικό να εμπλέκονται τουρκικά μαχητικά που είχαν νωρίτερα παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής» τονίζουν στο onalert.gr υψηλόβαθμες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου με αφορμή την άκρατη φημολογία λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απώλεια του ίχνους του Mirage 2000 – 5 ανοιχτά της Σκύρου!

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, το ζευγάρι των ελληνικών Mirage 2000-5 κατευθύνθηκε στο Βόρειο Αιγαίο για την αποστολή αναχαίτισης η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα εχθρικά αεροσκάφη είχαν βγει από το FIR ανά τη είσοδο του.

Τα τουρκικά ΜΜΕ για την πτώση του Mirage 2000 – 5

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Mirage 2000 – 5 μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό μαχητικό στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις