Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πυξ Λαξ: Δεν έχουμε σχέση με τον ντράμερ που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

Πυξ Λαξ: Δεν έχουμε σχέση με τον  ντράμερ που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

Με μια ανακοίνωσή τους στα social media, τα μέλη των Πυξ Λαξ ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν σχέση εδώ και χρόνια, με τον μουσικό (ντράμερ), ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

Ο συγκεκριμένος ντράμερ, θα δικαζόταν σήμερα από το Εφετείο αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου. Έχει καταδικαστεί για την αποπλάνηση ενός 8χρονου κοριτσιού. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης το 2013 και ο 69χρονος ντράμερ το 2019 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών. 

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς. Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ’ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη .Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

 

Το χρονικό

Ο γνωστός μουσικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επί περίπου 1,5 χρόνο -το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013- προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου παιδιού. Η οικογένεια του κοριτσιού έχει εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του ντράμερ και βρισκόταν εκεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Ο κατηγορούμενος θεωρείτο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας τόσο λόγω της αναγνωρισιμότητάς του, όσο και του γεγονότος ότι είναι πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών.

Τον Μάιο του 2013 όμως η μητέρα της 8χρονης αντιλήφθηκε, ότι κάτι «περίεργο» είχε συμβεί αφού ένα ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο παιδί του να πηγαίνει στο σπίτι του μουσικού. Αυτό ήταν και η αφορμή για να ρωτήσει την κόρη της σχετικά με την συμπεριφορά του ντράμερ απέναντί της. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το παιδί, «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του» του έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος «της έπιανε το πιπί και τον πωπό, και κουνούσε τα δάχτυλά του». Άλλες φορές μάλιστα, ο μουσικός φέρεται να της έπιανε το χέρι και «το έβαζε στο πιπί του για να το χαϊδέψει», «ενώ χάιδευε με τα χέρια του» το στήθος της 8χρονης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις