Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Πύλος: Έκκληση ΟΕΝΓΕ προς γιατρούς ΕΣΥ να κρατήσουν 1 λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας

Πύλος: Έκκληση ΟΕΝΓΕ προς γιατρούς ΕΣΥ να κρατήσουν 1 λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας

Στα προαύλια των νοσοκομείων να συγκεντρωθούν όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τους εκατοντάδες ανθρώπους που χάθηκαν στο τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, ζητά η ΟΕΝΓΕ.

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους υγειονομικούς από το νοσοκομείο της Καλαμάτας, που «λύγισαν» αντικρίζοντας το μέγεθος της τραγωδίας, εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ, να συμμετάσχουν σε ακτιβιστική δράση για τους εκατοντάδες νεκρούς της τραγωδίας από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στην Πύλο.

«Όλοι και όλες στα προαύλια των νοσοκομείων να κρατήσουμε 1 λεπτού σιγή», είναι το κάλεσμα των Νοσοκομειακών Γιατρών προς τους συναδέλφους τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ ανέφερε:

«Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε υγρό νεκροταφείο. Δε θα συνηθίσουμε, δεν θα συμφιλιωθούμε ποτέ με το σφαγείο.

Καλούμε τις Ενώσεις να πάρουν σήμερα πρωτοβουλία. Να καλέσουν άμεσα τους συναδέλφους χτενίζοντας όλα τα τμήματα και καλώντας τους να κατέβουν στα προαύλια των νοσοκομείων για να τηρήσουν 1 λεπτού σιγή για τους ξεριζωμένους, τις μανάδες, τα παιδιά που θάφτηκαν στα αμπάρια του δουλεμπορικού.

Να ζητήσουν από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να τους παραχωρήσουν το αναγκαίο εξοπλισμό, εφόσον το νοσοκομείο διαθέτει (μεγάφωνα, μικροφωνική κλπ.), ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος που να μην συμμετέχει στη συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε ενσυναίσθηση.

Όταν ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του, πενθούμε.

Όταν εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές βουλιάζουν στον βυθό, δεν μπορεί να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.

Όλοι/όλες στα προαύλια των νοσοκομείων να κρατήσουμε 1 λεπτού σιγή.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους υγειονομικούς από το νοσοκομείο της Καλαμάτας, που «λύγισαν» αντικρύζοντας το μέγεθος της τραγωδίας».

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη – Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις