Τρίτη, 4 Ιουν.
35oC Αθήνα

“Πυρά” ΝΔ κατά κυβέρνησης για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

“Πυρά” ΝΔ κατά κυβέρνησης για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

“Περισσότεροι από 900 δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους κατηγορούνται και για ποινικά αδικήματα, εκμεταλλεύονται το Νόμο Κατρούγκαλου και επιστρέφουν στις θέσεις τους” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Νωρίτερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ουπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησαν για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία ο κ. Κατρούγκαλος αφενός κατήργησε τελείως την υποχρεωτική αργία και αφετέρου δυσκόλεψε τη συγκρότηση και τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ καλεί την κυβέρνηση ”να καταλάβει ότι δεν μπορεί ούτε να ισοπεδώνει τους δημόσιους υπαλλήλους ούτε να προκαλεί τους πολίτες επιβραβεύοντας τους επίορκους”.

Οι κ.κ. Βερναρδάκης και Κατρούγκαλος ανακοίνωσαν νωρίτερα την επιτάχυνση σύγκλησης των πειθαρχικών συμβουλίων, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων εκατοντάδων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε