Ελλάδα

Πύργος: Από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα ο θάνατος της 54χρονης

Πρόκειται, μάλιστα, για το ίδιο στέλεχος μηνιγγίτιδας που είχε προσβάλει τον νεαρό φοιτητή στην Πάτρα

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών ότι ο θάνατος της 54χρονης γυναίκας από τον Πύργο προήλθε από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα.

Πρόκειται, μάλιστα, για το ίδιο στέλεχος μηνιγγίτιδας που είχε προσβάλει τον νεαρό φοιτητή στην Πάτρα. Η γυναίκα από τον Πύργο παρουσίασε ξαφνικά συμπτώματα το πρωί του Σαββάτου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρου Πολίτη, στο patrisnews.gr, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Πύργου με υψηλό πυρετό, και τα πρώτα συμπτώματα της νόσου. Παρά τις άμεσες ιατρικές προσπάθειες, η κατάσταση της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Οι γιατροί την διασωλήνωσαν αμέσως και μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα κατέληξε το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μετά την επιβεβαίωση της διάγνωσης, ενημερώθηκαν άμεσα οι συγγενείς της 54χρονης, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τη μετέφερε, καθώς και οι συνάδελφοί της, ώστε να λάβουν την απαραίτητη χημειοπροφύλαξη.

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για την πρόληψη περαιτέρω κρουσμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κολυδάς για το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία: Είναι η επαγόμενη ατμοσφαιρική δόνηση η αιτία;
Όταν υπάρχει απότομη και ακραία αλλαγή της θερμοκρασίας — για παράδειγμα, απότομα κύματα ψύχους ή καύσωνα — τότε δημιουργούνται ισχυρά ανοδικά ή καθοδικά ρεύματα αέρα
Βαλένθια
Ένας 30χρονος αναζητείται ως ύποπτος για τον θάνατο του λιμενικού στη Λέσβο - «Κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει την αυτοκτονία»
Η οικογένεια του λιμενικού που βρέθηκε κρεμασμένος, κατέθεσε επίσημη δήλωση με την οποία τίθενται δημόσια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τα στοιχεία που εξετάζονται γύρω από τον θάνατό του 29χρονου
Ο άτυχος 29χρονος λιμενικός που βρέθηκε απαγχονισμένος στη Λέσβο
Εκτός κινδύνου ο 11χρονος που έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας στην Πάτρα - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του
ο 11χρονος έχει υποστεί κατάγματα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 10χρονου για απόπειρα κλοπής και διάρρηξης
Νοσοκομείο 1