Ελλάδα

Πυροσβεστική: 40 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

40 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 18:00 χτες, 12-08-2022 έως 18:00 σήμερα, 13-08-2022, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου, Ηρακλείου Κρήτης είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ, στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν 2 ελικόπτερα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Σημειώνεται ότι και αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από την ΕΜΥ, υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 3), θα έχουν η Δυική Αττική και ο Πειραιάς, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων, η Κορινθία, η Λακωνία τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΥΔΑΠ: «Ο αγωγός της Αίγινας δεν εμπίπτει στην ευθύνη μας – Άμεση λύση με τη συνδρομή της εταιρείας»
Η ΕΥΔΑΠ τονίζει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας προχωρά εναλλακτική λύση υδροδότησης του νησιού, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων σε πόσιμο νερό
ΕΥΔΑΠ
Προσποιήθηκε τον υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρισμού και «μπούκαρε» σε σπίτι: Καρέ – καρέ η στιγμή που αρπάζει σακούλα γεμάτη με μετρητά και τιμαλφή
Οι δράστες παριστάνουν ακόμη και τους γιατρούς, ζητώντας χρήματα για δήθεν έκτακτη ανάγκη και ζητούν και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών, υποδυόμενοι ακόμη και τους λογιστές
Ληστεία
Δήμαρχος ρωσικής πόλης πίσω από εμπρηστική επίθεση στα Χανιά – Η εντολή για «μπουρλότο» στο πλαίσιο εκβιασμού και το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.
Η επίθεση έγινε σε κατοικημένη και τουριστική περιοχή και σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλε σε κίνδυνο περιοίκους και διερχόμενους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ