Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Πυροσβεστική: 44 φωτιές σε δάση το τελευταίο 24ωρο – Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο στην Άρτα

Πυροσβεστική: 44 φωτιές σε δάση το τελευταίο 24ωρο – Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο στην Άρτα

Τον νέο απολογισμό από τις φωτιές που ξέσπασαν γνωστοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία. Συνολικά, εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, συνολικά 44 φωτιές σε δάση σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, από τις οποίες οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά που μαινόταν σε δασική έκταση στην περιοχή Δρυόφυτο Άρτας έχει πλέον οριοθετηθεί. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο.

Επιπλέον, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στο Ρουπάκι Ασπροπύργου, στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 19 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα, ενώ επιχείρησε ένα ελικόπτερο.

Τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών διερευνούν τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις