Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πυροσβεστική: Συνολικά 31 φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο – Σε ύφεση τα μέτωπα σε Κάρυστο, Μεσσηνία

Πυροσβεστική: Συνολικά 31 φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο – Σε ύφεση τα μέτωπα σε Κάρυστο, Μεσσηνία

Συνολικά 31 φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στον Ευαγγελισμό Μεσσηνίας και στον Μελισσώνα Κάρυστου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (11.08.2023) έως τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Αυγούστου, σημειώθηκαν εκδηλώθηκαν 31 φωτιές σε δάση.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

Στην περιοχή Ευαγγελισμός του δήμου Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας, όπου επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και στην περιοχή Μελισσώνας Καρύστου.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

* Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

* Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Λήμνου)

* Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Ευβοίας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

* Περιφέρεια Αττικής

* Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας).

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σε μερική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις