Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πυροβολισμοί κατά Ελλήνων συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Έβρος

Οι τουρκικές προκλήσεις κλιμακώνονται και πάλι στον Έβρο με στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να πυροβολούν εναντίον της ελληνικής πλευράς σε δυο ξεχωριστά περιστατικά.

Πρωταγωνιστές σε δυο περιστατικά πυροβολισμών έγιναν στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής εναντίον ελλήνων συνοριοφυλάκων το βράδυ της Πέμπτης (30/04/2020) στο Τυχερό του Έβρου

Το πρώτο καταγράφηκε περίπου στις 11 το βράδυ. Δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού χωρίς καμία φωτεινή ένδειξη και στο σήμα ελλήνων συνοριοφυλάκων απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Click4More Spiegel: Επικίνδυνο επεισόδιο μεταξύ Τούρκων και Γερμανών συνοριοφυλάκων στον Έβρο

 Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Και αυτό δεν είχε καμία σήμανση και οι επιβαίνοντες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες ενώ και γερμανοί συνοριοφύλακες έκαναν καταγγελίες για πυροβολισμούς από την πλευρά της Τουρκίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις