Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στην Αγία Βαρβάρα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες να «γαζώνουν» σπίτια και καταστήματα

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στην Αγία Βαρβάρα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες να «γαζώνουν» σπίτια και καταστήματα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (20.02.2023) στην Αγία Βαρβάρα, καθώς σημειώθηκαν πυροβολισμοί από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή. Το newsit.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που δράστες γαζώνουν σπίτια και καταστήματα. 

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στην Αγία Βαρβάρα σημειώθηκαν περίπου στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας (20.02.2023), στην οδό Σωκράτους (από το 21 έως και το 27). Οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, με τον συνεπιβάτης να ρίχνει σε σπίτια και καταστήματα. 

Βίντεο ντοκουμέντο, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, δείχνει την στιγμή που ο συνεπιβάτης της μηχανής «γαζώνει» σπίτια και καταστήματα στην Αγία Βαρβάρα. 

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς:

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, στο σημείο των πυροβολισμών εντοπίστηκαν 20 κάλυκες από καλάσνικοφ. 

Δείτε φωτογραφίες:

Εικάζεται ότι το περιστατικό μπορεί να συνδέεται με αυτό των πυροβολισμών τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου, που είχαν ως στόχο ψητοπωλείο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγία Βαρβάρα και το σπίτι του ιδιοκτήτη (είναι στο ίδιο κτήριο). 

«Βγήκαμε έξω και είδαμε τον κόσμο να κλαίει»

«Ξυπνήσαμε γύρω στις 7:25 από τους πυροβολισμούς» λέει κάτοικος της περιοχής, στης οποίας το σπίτι έχουν προκληθεί ζημιές. «Τρομάξαμε, βγήκαμε έξω και είδαμε τον κόσμο να κλαίει» προσθέτει. 

Όπως μας εξηγεί στην αρχή δεν είχαν καταλάβει τι είχε γίνει, «δεν ξέρω, σεισμός γίνεται, δεν καταλάβαμε. Και μόλις βγήκαμε καταλάβαμε ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό». 

«Νόμιζα ότι γίνεται σεισμός, περίμενα την δόνηση»

«Το πρωί γύρω στις 7:20 ξυπνήσαμε να πάμε κανονικά τα παιδιά μας στο σχολείο, να κάνουμε τις δουλειές μας, τις υποχρεώσεις μας. Ξαφνικά ακούστηκε ένας ήχος, εγώ αρχικά νόμιζα ότι γίνεται σεισμός, περίμενα την δόνηση, αλλά ακούστηκε μόνο ο ήχος» λέει άλλη κάτοικος της περιοχής. 

Και συνεχίζει: «Εκεί που χτυπήσανε βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα του παιδιού μου. Στο διπλανό σπίτι, στην πολυκατοικία, πάλι και εκεί πέρα είναι δύο ανήλικα παιδάκια, τα οποία και αυτά ετοιμαζόντουσαν εκείνη την στιγμή να πάνε στο σχολείο. Έφτιαχνε η μαμά τους το γάλα τους, να πιούν, για να τους ετοιμάσει. Και ξαφνικά ακούστηκε ένας ήχος και μας “γαζώσανε” χωρίς να υπάρχει λόγος». 

«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται. το μόνο που γνωρίζω είναι ότι φοβόμαστε πάρα πολύ» προσθέτει η κάτοικος της περιοχής, σημειώνοντας ότι «Αν πέρναγε η σφαίρα, θα έβρισκε στο προσκέφαλο του παιδιού μου». 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις