Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας: Πώς είχαν στήσει καρτέρι στον 32χρονο

Πυροβολισμοί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας: Πώς είχαν στήσει καρτέρι στον 32χρονο

Νέα στοιχεία για την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε 32χρονος άνδρας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr. Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερις άνδρες, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο δράστες, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην λεωφόρο Αλεξάνδρας φαίνεται έχει να κάνει με «ενδο – οπαδικές» διαφορές, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι – δράστες και θύμα – είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου – σύμφωνα με ρεπορτάζ του neswit.gr – τρία αυτοκίνητα και δύο μηχανές «περίμεναν» τον 32χρονο, ο οποίος κινούνταν πεζός επί της λεωφόρου. Οι δράστες πάρκαραν στην περιοχή, πλησίασαν το θύμα και το πυροβόλησαν.

Η πρώτη σφαίρα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, κατέληξε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ενώ η δεύτερη πέτυχε τον 32χρονο στην πλάτη. Το θύμα αρχικά μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ΙΚΑ της λεωφόρου Αλεξάνδρας και από εκεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και χειρουργήθηκε.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:


Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις και έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο δράστες, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (21/9) σε Γλυφάδα, Μαρούσι και Ζωγράφου, με τους δράστες να αντιστέκονται σθεναρά στις αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων επιχείρησε να τραβήξει και όπλο κατά των αστυνομικών χωρίς όμως να το καταφέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πρόκειται για «παλιό γνώριμο» των Αρχών καθώς είχε πυροβολήσει κατά άλλου οπαδού στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ στις 20 Απριλίου του 2018.

Δείτε φωτογραφίες:

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Κατηγορούνται επίσης για χρήση βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε φωτογραφίες: 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 

Πηγή φωτογραφιών: astynomia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις