Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στο Πέραμα: «Ξαφνικά βλέπαμε να γίνεται Φαρ Ουέστ» λέει κάτοικος της περιοχής

Πέραμα: Η κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στην καταδίωξη
Φωτογραφία Intime

«Ήμασταν μέσα στο σπίτι μας γιατί ήταν αργά. Πέσανε 10-15 σφαίρες από τους πυροβολισμούς που ακούσαμε, βγήκαμε έξω και είδαμε 3 μηχανές της ομάδας Ζ να έχουν πέσει κάτω, η μία κιόλας είχε πέσει μπροστά από το μαγαζί, έναν νεκρό και έναν τραυματία και έναν που διέφυγε», είπε στο newsit.gr ένας κάτοικος στο Πέραμα και ιδιοκτήτης καταστήματος, έξω από το οποίο συνέβη το αιματηρό περιστατικό με έναν 20χρονο νεκρό το βράδυ της Παρασκευής.

«Ήρθαμε μετά εδώ, μαζεύτηκε κόσμος. Τους πυροβολισμούς τους ακούσαμε, δίπλα είναι το σπίτι μου. Ακούγαμε τα πάντα, ξαφνικά ακούστηκαν σειρήνες και πυροβολισμοί. Η περιοχή μας είναι ήσυχη και ξαφνικά βλέπαμε να γίνεται το Φαρ Ουέστ», είπε ο κάτοικος του Περάματος.

Ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής είπε στο newsit.gr: «Στο δρόμο μπροστά από το σπίτι μου υπήρχαν πάρα πολλές μηχανές, περίπου είχα δέκα μόνο εδώ μπροστά. Είχαν κυκλώσει όλη την περιοχή, είχαν μπει μέσα στο γήπεδο και στην παιδική χαρά, έψαχναν και τις πυλωτές, μέσα στα αμάξια, με φακούς, παντού, αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν, εδώ η περιοχή είναι λαβύρινθος..

Ήταν τόσοι πολλοί οι πυροβολισμοί που, δεν πήγαινε το μυαλό σου ότι κάποιος πυροβολούσε, σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι τίποτα άλλο».

Ένας 20χρονος νεκρός στο Πέραμα και 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι

Όλα ξεκίνησαν όταν στη λεωφόρο Θηβών, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το λευκό αυτοκίνητο με τους τρεις επιβαίνοντες και επειδή το θεώρησαν ύποπτο, έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει.

Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη από τη Θηβών, συνεχίστηκε στο Χαϊδάρι και κατέληξε στις οδούς Φρίξου και Ιωνίας στο Πέραμα, όπου και τελείωσε με τραγικό τρόπο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου όχι μόνο προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο αλλά επιχείρησε ακόμη και να εμβολίσει τους αστυνομικούς, πέφτοντας πάνω σε μια μηχανή της ΔΙΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο οδηγός του αυτοκινήτου και λίγο μετά να υποκύψει στα τραύματά του. Τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένα δεύτερο άτομο, ενώ ο τρίτος επιβάτης του αυτοκινήτου κατάφερε να διαφύγει από το σημείο και αναζητείται.

Οι επτά αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο είναι κατηγορούμενοι. Στους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κρατούνται και σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις