Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ραφήνα: Έξω από το λιμάνι με 734 επιβάτες παραμένει το «Fast Ferries Andros» μετά τη σύγκρουση με το «Αικατερίνη Π»

Ραφήνα: Έξω από το λιμάνι με 734 επιβάτες παραμένει το «Fast Ferries Andros» μετά τη σύγκρουση με το «Αικατερίνη Π»

Στη Ραφήνα, λόγω μηχανικής βλάβης, παραμένει με 734 επιβάτες το «Fast Ferries Andros». Αναμένονται τρία ρυμουλκά. Στο λιμάνι του Λαυρίου έφτασε το «Αικατερίνη Π» παρά την πρωινή σύγκρουση με το πρώτο πλοίο στη Ραφήνα.

Αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Ραφήνας παραμένει το «Fast Ferries Andros» με 734 επιβάτες. Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η άγκυρά του μπλέχτηκε με τις άγκυρες άλλων δύο πλοίων.

Το «Fast Ferries Andros», που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Πάρος, έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες στο rpn.gr, τρεις φορές έγινε επακούμβηση με το πλοίο «Αικατερίνη Π», όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών.

Το «Αικατερίνη Π» με μία άγκυρα, κατέπλευσε με ασφάλεια στο Λαύριο μεταφέροντας 391 επιβάτες. Όσοι δεν έχουν Ι.Χ. μεταφέρονται με λεωφορεία της ακτοπλοϊκής εταιρίας στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στο σημείο όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, αναμένεται να καταπλεύσουν τρία ρυμουλκά προκειμένου να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Παράλληλα θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» που είχε μπλεχτεί μαζί με την άγκυρα του «Aικατερίνη Π» και του «Super ferry».

Το τρίτο εμπλεκόμενο στο ατύχημα πλοίο, το «Super ferry», απέπλευσε κανονικά για το δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κατάπλου και απόπλου πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας από το συμβάν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το «Champion jet» και το «Αndros Qeen» θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από το λιμάνι της Ραφήνας.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις