Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρένα Δούρου: Γι’ αυτό δεν έκλεισαν δρόμοι στην Αττική από την κακοκαιρία

Ρένα Δούρου: Γι’ αυτό δεν έκλεισαν δρόμοι στην Αττική από την κακοκαιρία
Φωτογραφία Eurokinissi

Η κακοκαιρία “Τηλέμαχος” δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Αττική “ντύνοντας” στα λευκά πολλές περιοχές αλλά η περιφέρεια κατάφερε να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους του λεκανοπεδίου. Η Ρένα Δούρου εξηγεί στο newsit.gr πως κατέστη αυτό δυνατό!

Κεντρικές οδικές αρτηρίες και κεντρικοί δρόμοι στην Αττική δεν έκλεισαν από το πέρασμα του “Τηλέμαχου”. Οι λόγοι είναι τρεις, όπως είπε στο newsit.gr η Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως η περιφέρεια ήταν προετοιμασμένη ήδη από τον “Ραφαήλ” και τη “Σοφία”, που είχαν «χτυπήσει» τις προηγούμενες μέρες!

Περιγράφοντας τους λόγους που οδήγησαν στο να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στην Αττική, η Ρένα Δούρου είπε: «Ο πρώτος είναι ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και με έγκαιρους τους διαγωνισμούς, έχουμε μισθώσει το σύνολο των μηχανημάτων του νομού.

Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ανοίξει τρεις ενδιάμεσους σταθμούς, πέρα από τη Διεύθυνση Αποχιονισμού που έχουμε στο Καπανδρίτι, στη Νέα Μάκρη, στην Κάντζα και στο Μπάντμινγκτον, γεγονός που όλο το βράδυ μας έδωσε τη δυνατότητα να επιχειρούμε χωρίς καθυστερήσεις.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι από την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς οι υπηρεσιακή παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται επί ποδός, διότι έχουν προηγηθεί τα καιρικά φαινόμενα “Ραφαήλ” και “Σοφία” και έτσι, δεν υπήρξε κάποιος που να λείπει από τη θέση του».

Η περιφερειάρχης Αττικής εξήγησε, επίσης, ότι οι δήμοι είχαν προμηθευτεί αλάτι για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που δημιούργησαν οι καιρικές συνθήκες. «Έχουμε δώσει 150 τόνους αλάτι σε Δήμους οι οποίοι δεν είχαν προετοιμαστεί, έχουμε ρίξει 600 τόνους αλάτι. Φτάσαμε, μάλιστα, να επιχειρούμε μέχρι και το Σύνταγμα», τόνισε η Ρένα Δούρου. Σημείωσε δε ότι «και σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον παγετό, θα ρίξουμε αλάτι στις 19.00 και στις 5.00 το πρωί».

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η Ρένα Δούρου επεσήμανε ότι η περιφέρεια έχει ζητήσει από τους δημάρχους «να μας γνωστοποιήσουν τις αποφάσεις τους για το αν τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά ή κλειστά, ώστε και εμείς να συνδράμουμε για την καλύτερη ενημέρωση των γονιών. Μέχρι αργά το απόγευμα θα επιχειρήσουμε, εκ νέου ενημέρωση για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

Βεβαίως, μπορεί η Περιφερειάρχης να πάρει απόφαση για το σύνολο των σχολείων της Αττικής, αλλά έχουμε δώσει από χθες της προτεραιότητα στους Δήμους, γιατί αυτοί γνωρίζουν καλύτερα το σύνολο των σχολείων. Για αυτό και ξεκινάμε πάντα από τους δημάρχους και είναι έσχατη η απόφαση της Περιφέρειας, που αφορά στο σύνολο των σχολείων της Αττικής», κατέληξε η Ρένα Δούρου.

Ακούστε όλα όσα είπε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις