Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρεσιτάλ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο – 71 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Ρεσιτάλ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο – 71 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

«Τραβάει το σκοινί» η Τουρκία στο Αιγαίο. Εβδομήντα μία οι παραβιάσεις την Παρασκευή (11.11.2022). Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο 24ωρο, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 92 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία υπερπτήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας πραγματοποίησε συνολικά 71 παραβιάσεις στο Αιγαίο, την Παρασκευή (11.11.2022).

Ειδικότερα, δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις νέες παραβιάσεις συμμετείχε και ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος UAV.

Τα μαχητικά δεν ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκε εμπλοκή. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 92 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία υπερπτήση από ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος πάνω από την Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

πηγή: OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις