Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

results.it.minedu.gov.gr 2017 – Οι Βάσεις 2017 και τα μόρια για ΑΕΙ και ΤΕΙ

results.it.minedu.gov.gr

Αναρτήθηκαν στο results.it.minedu.gov.gr οι Βάσεις και τα μόρια 2017 για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα αποτελέσματα Πανελληνίων από το Υπουργείο Παιδείας.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας όλες οι Βάσεις 2017 και τα μόρια 2017 για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στο results.it.minedu.gov.gr. Με τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 ολοκληρώνεται και ο Γολγοθάς για χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές και η αγωνία των οικείων τους.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις Βάσεις 2017 και τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017, και τις ανήρτησε στο results.it.minedu.gov.grΌλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov. Πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά θα προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους. Στη συνέχεια θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια.

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Στο results.it.minedu.gov.gr αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι Βάσεις 2017. Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω από τη βάση στα περισσότερα μαθήματα.

Βάσεις 2017

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov. Η δυσκολία των Μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας οδήγησε τους περισσότερους υποψηφίους σε επιδόσεις κάτω των 10.000 μορίων. Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Παρά όμως την κακή επίδοση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι σχολές υψηλής ζήτησης κρατάνε τις βάσεις τους.

Βάσεις 2017 – 1ο Επιστημονικό Πεδίο

Ειδικότερα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των περιζήτητων σχολών, όπως αυτές της Νομικής και της Ψυχολογίας, στις Βάσεις 2017 σημειώθηκε ελαφρά άνοδος. Δεν έλειψαν όμως και τα αρνητικά πρόσημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νομική Αθήνας υποχώρησε κατά 30 μόρια, ενώ αντίθετα η Νομική Θεσσαλονίκης ανέβηκε κατά 15 και της Θράκης κατά 106 μόρια.

«Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι όσο πηγαίνουμε σε χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων η αυξητική τάση διευρύνεται φτάνοντας ακόμη και τα 300 μόρια», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας. Υπενθυμίζει ότι σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο το 45% των υποψηφίων δεν εισάγεται σε καμία σχολή.

Βάσεις 2017: Δείτε ποιοι μαθητές θα έχουν επιπλέον μόρια για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

results.it.minedu.gov.gr

Βάσεις 2017 – 2ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο στις Βάσεις 2017 παρατηρείται μια πτωτική τάση που από τους ειδικούς αποδίδεται στη δυσκολία των Μαθηματικών. Μεσοσταθμικά η πτώση είναι στα 500 μόρια -μείωση που αποτυπώνεται κατ’ εξοχήν στις μαθηματικές σχολές. Από την άλλη πλευρά ωστόσο ο βαθμολογικός πυθμένας του πεδίου αυτού. Πέρυσι είχε εξαιρετικά χαμηλές βάσεις (της τάξεως των 3.000 μορίων) φέτος παρουσίασε άνοδο. Για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο θα πρέπει να επισημανθεί ότι ουσιαστικά η πρόσβαση είναι ελεύθερη αφού οι θέσεις είναι οριακά περισσότερες από τους υποψήφιους.

Βάσεις 2017 – 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές σχολές) επιβεβαιώθηκε και φέτος η σταθερή ζήτηση των σχολών υγείας. Οι βάσεις των ιατρικών σχολών αυξήθηκαν από 32 έως 82 μόρια, ενώ αυτή η τάση ανόδου διευρύνεται στις χαμηλότερες βαθμολογίες φτάνοντας ακόμη και τα 500 μόρια.

Βάσεις 2017 – 4ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο τα παιδαγωγικά τμήματα ανέβηκαν από 500 έως και 1.300 μόρια, μια άνοδος που, όπως επισημαίνεται, δεν οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων αλλά στον υπερδιπλασιασμό της ζήτησης. Εδώ ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτό το Επιστημονικό Πεδίο καταργείται από του χρόνου, καθώς οι σχολές του θα ενσωματωθούν στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία.

Βάσεις 2017 – 5ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο οι χαμηλές επιδόσεις των μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας επιβεβαιώθηκαν και στο τελικό αποτέλεσμα. «Παρατηρείται το εντυπωσιακό γεγονός παραδοσιακά τμήματα των οικονομικών πανεπιστημίων της Αθήνας και του Πειραιά να πέφτουν κατά 1.300 μόρια» σημειώνει ο Γ. Χατζητέγας. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η πτώση στα τμήματα λογιστικής και διοίκησης επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια της περιφέρειας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα το οποίο κινήθηκε κάτω από τα 3.000 μόρια.

 

Δείτε τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις