Ένα σημείωμα με μια μαντινάδα είχε αφήσει στο σπίτι του ο 87χρονος μια ημέρα πριν σκοτώσει την 85χρονη σύζυγό του που νοσηλευόταν στο τελευταίο στάδιο καρκίνου στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και στη συνέχεια αυτοκτονήσει μπροστά στα μάτια του γιου τους.
«Είσαι το άλλο μου μισό. Κι αν τύχει και σε χάσω, το άλλο μισό θα απαρνηθώ να το ξαναμοιράσω», ήταν η μαντινάδα που έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί που άφησε στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαράς τους ο 87χρονος μια ημέρα πριν το έγκλημα και την αυτοκτονία του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σημειώνεται ότι ο 87χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους έκανε ό,τι έκανε.
Ο 87χρονος κλείδωσε τον γιο του στο μπαλκόνι και αφού άφησε το σημείωμα, σκότωσε την γυναίκα του πυροβολώντας την 3 φορές στο κεφάλι και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Εκείνη πέθανε ακαριαία ενώ ο 87χρονος «έσβησε» λίγο αργότερα στη ΜΕΘ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Δεν πειράζει αν ο παπάς δεν θέλει να με διαβάσει αλλά την Μαρία παρακαλώ θα ήθελα να την διαβάσει», αναφέρει ο 87χρονος στο σημείωμά του.
Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία φίλης της οικογένειας στο newsit.gr, ο 87χρονος και η 85χρονη είχαν ορκιστεί να γίνουν έτσι τα πράγματα, σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο αρρώσταινε σοβαρά, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το μοναχοπαίδι τους.
«Το είχανε αποφασίσει από κοινού και είχανε δώσει όρκους γι’ αυτή τη στιγμή. Δηλαδή όποιος θα αρρωσταίνε πρώτος ο άλλος θα έκανε αυτή την πράξη το είχαν προγραμματίσει αυτό το πράγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είχε μαζί του ένα τσαντάκι και μέσα είχε το όπλο»
«Εγώ τον πήγα στο Ρέθυμνο εκείνο το πρωί. Στεναχωρημένος. Απλά πήρε ένα τσαντάκι. Πριν ένα τέταρτο τον είχα αφήσει. Ήταν μελετημένο», δήλωσε συγχωριανός του 87χρονου.
Όπως είπε, μέσα στο τσαντάκι ο 87χρονος είχε το όπλο με το οποίο σκότωσε την πολυαγαπημένη του σύζυγο και έπειτα αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή.