Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Reuters: Στην Ελλάδα προσφυγόπουλα πουλάνε το κορμί τους για σεξ για να επιβιώσουν!

Reuters: Στην Ελλάδα προσφυγόπουλα πουλάνε το κορμί τους για σεξ για να επιβιώσουν!
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Reuters για τα άγρια αδιέξοδα που βιώνουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα.

Εγκλωβισμένα σε έναν φαύλο κύκλο αγόρια από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες για να μπορέσουν να επιβιώσουν, αναφέρει έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Φάρος, του ομίλου του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η οποία εδρεύει το Λονδίνο.

Μερικά από τα ασυνόδευτα παιδιά χρησιμοποιούν τα χρήματα για σεξ με γυναίκες, αποκαλύπτει ο Dan Biswas, ο οποίος ίδρυσε την οργάνωση το 2014 – ένα χρόνο πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο για έναν “συγκλονιστικό” κύκλο κακοποίησης.

Ο Φάρος υποστηρίζει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα, όπου χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά ζουν ως πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτα στην εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Υπάρχουν σήμερα περίπου 3.640 ασυνόδευτα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, κυρίως αγόρια από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο Dan Biswas είπε επίσης ότι μερικά από τα αγόρια όχι μόνο εκμεταλλεύονταν, αλλά κακοποιούσαν και τις προσφυγοπούλες, μεταφέροντας τα αρνητικά τους βιώματα.

Τόνισε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση εργάζεται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα παρέχοντας εκπαίδευση.

“Από τη μία πλευρά εργαζόμαστε για να προστατεύσουμε αυτά τα αγόρια, αλλά συγχρόνως να αποτρέπουμε και να προλαμβάνουμε την κακοποίηση που ασκούν στα κορίτσια”, σημείωσε ο Biswas.

“Πολλά από αυτά τα αγόρια προέρχονται από πολιτισμούς όπου οι γυναίκες, σε ορισμένες περιπτώσεις, θεωρούνται λιγότερο χρήσιμες στην κοινωνία”, υπογράμμισε σε συνέδριο της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, παρουσία 900 ατόμων από 70 χώρες, και πρόσθεσε ότι “μιλάμε συνεχώς για την ισότητα των φύλων και τον σεβασμό των γυναικών”.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα προσφυγόπουλα αναγνωρίζει και η UNICEF, η οποία επισημαίνει ότι τα ασυνόδευτα παιδιά καθίστανται ευάλωτα στην εκμετάλλευση από λαθρεμπόρους και ντόπιους.

Μόνο το 2017 έφτασαν σχεδόν 33.000 παιδιά στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία. Από τον αριθμό αυτό, σχεδόν 20.000 παιδιά και έφηβοι ταξίδευαν μόνοι τους ή χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τα παιδιά γίνονται έρμαια σε δουλεμπόρους, κι έτσι υφίστανται την εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, της καταναγκαστικής εργασίας, των ξυλοδαρμών και του θανάτου, λέει η UNICEF.

πηγή: Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις