Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρεβεγιόν με περιπολικά, εισαγγελείς και drones – Πρωτοφανείς συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι

lockdown

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς υπό αστυνομικό κλοιό. Στόχος να τηρηθούν τα μέτρα και να μην «εορτάσει» κι ο κορονοϊός. Γι’ αυτό θα βρίσκονται στο ακουστικό τους και οι αρμόδιοι εισαγγελείς. Οδηγίες για καλεσμένους και οικοδεσπότες που θα γιορτάσουν παρέα.

Ρεβεγιόν αλλιώς θα κάνουμε φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά εξαιτίας της πανδημίας που δεν καταλαβαίνει από γιορτές. 

Ίσα ίσα, τα ρεβεγιόν περιμένει ο κορονοϊός για να «χτυπήσει». Γι’ αυτό πρέπει και εκείνες τις ώρες να μην χαλαρώσουμε και να προσέξουμε για να είμαστε κι εμείς αλλά και οι αγαπημένοι μας καλά. Οι ανησυχίες είναι εύλογες και βάσιμοι οι φόβοι, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας άλλοι 62 συνάνθρωποί μας κατέληξαν εξαιτίας του κορονοϊού και 937 νόσησαν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Πολιτεία αυτές τις γιορτές θα βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση. Όπως έχει γίνει γνωστό, 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους. Μπλόκα θα στηθούν σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, drones, αλλά και ελικόπτερα θα ίπτανται, ενώ εμείς θα συμμετέχουμε στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς.

Click4more: Lockdown: Ιδού οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την άρση με φόντο το Πάσχα – Τα δεδομένα για τα σχολεία

Σε επιφυλακή για τα επόμενα τουλάχιστον δυο 24ωρα μπαίνει ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία, με το σύνολο των δυνάμεων να αναλαμβάνει να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, στην προσπάθεια που γίνεται να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του Covid19.

Επιχείρηση… ρεβεγιόν

Σχεδόν 5.000 ένστολοι – όπως προείπαμε – θα βρίσκονται στους δρόμους του Λεκανοπεδίου με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για την Πολιτεία.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του την Τετάρτη (23.12.2020) σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα.

«Ειδικά τις ημέρες των εορτών να τηρήσουμε αυστηρότατα τις συστάσεις των ειδικών, κατά προτίμηση με την οικογένειά μας, με τις εντολές που έχουμε δώσει, με πολύ μεγάλη φροντίδα, για να μπορέσει το ’21 να συνεχιστεί αυτή η μείωση των κρουσμάτων», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Click4more: Κρούσματα κορονοϊού: Πως κατανέμονται στην Αττική

Ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισίας, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πέρα από τα μπλόκα, μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους.

Στη Δυτική Αττική, όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία.

Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί – όπου κριθεί απαραίτητο – ακόμη και drone για να ελεγχθεί η κίνηση και στις γειτονιές.

Στο τραπέζι των συσκέψεων εξετάστηκε σοβαρά το σενάριο πολίτες να προσπαθήσουν να φύγουν από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία.

Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν πως η τήρηση ή όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνει εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ρεβεγιόν με τον… εισαγγελέα

Τι θα συμβεί, όμως, αν η αστυνομία χτυπήσει το κουδούνι την ώρα του ρεβεγιόν; Κατ’ αρχήν αυτό θα έχει συμβεί έπειτα από καταγγελία κάποιου γείτονα για μάζωξη που υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 9 ατόμων. 

Κατά δεύτερον, η αστυνομία δεν μπορεί να μπει στο σπίτι και θα αρκεστεί σε συστάσεις.

Όμως, εάν υπάρχει εισαγγελική εντολή, τότε και μόνο τότε οι αστυνομικοί μπορούν να μπουν στο σπίτι και να ελέγξουν το εσωτερικό για παραβάσεις των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορονοϊού.

Click4more: «Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται ταχύτερα»

Στην περίπτωση αυτή στον οικοδεσπότη επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και παραπομπή στο αυτόφωρο.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στο παράνομο ρεβεγιόν επιβάλλεται, επίσης, πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και άλλα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας στον καθένα .

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

 

Ρεβεγιόν με… δικά μας πιάτα και φαγητό

Και τα ρεβεγιόν στην εποχή του κορονοϊού θα είναι τελείως διαφορετικά για όλους μας. Οι οδηγίες των ειδικών για το πώς θα παρακαθήσουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι όμως πραγματικότητα!

Μέτρα πρωτοφανή τόσο για τους οικοδεσπότες, όσο και για τους καλεσμένους.

Ειδικότερα, εάν είστε καλεσμένος σε ρεβεγιόν βάλτε θερμόμετρο, πάρετε δικά σας ταπεράκια με το φαγητό, ακόμα και τα δικά σας… γιορτινά σερβίτσια.

Μείνετε στο σπίτι εάν είστε άρρωστοι ή είστε κοντά σε κάποιον που πιστεύει ότι μπορεί να έχει ήδη τον ιό ή να έχει εκτεθεί.

Click4more: «Πλημμύρισε» και η Αθήνα μετά το «ποτάμι» του Κηφισού – Απίστευτες εικόνες από την κίνηση

Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξετε να είστε οικοδεσπότες, σχεδιάστε την βραδιά… αθόρυβα. Ψάξτε γωνιές του σπιτιού κοντά σε παράθυρα και βγάλτε από την αποθήκη τον… ανεμιστήρα.

Παράλληλα, όπως προτείνουν οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, θα ήταν καλό να έχετε ξεχωριστό χώρο για τους επισκέπτες, για να πλένουν τα χέρια τους.

Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας.

Δείτε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του MEGA:

 

πηγή: MEGA

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις