Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεβίθια λεμονάτα σε «ζωμό» δεντρολίβανου

Ρεβίθια λεμονάτα σε «ζωμό» δεντρολίβανου

Τα Ρεβίθια λεμονάτα σε «ζωμό» δεντρολίβανου, είναι ένα φαγητό κυριακάτικο στα µοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν µε ελιές και παστό ψάρι (σαρδέλες, λακέρδα κ.λπ.). «Το βασικό µυστικό», λέει ο πατέρας Νικήτας, «είναι τα ρεβίθια να σιγοβράσουν σε χαµηλή φωτιά. Ετσι θα χυλώσουν πιο καλά».

Άλλο σηµαντικό µυστικό για τα ρεβύθια το «τσάι» δεντρολίβανου που φτιάχνει για να το χρησιµοποιήσει ως υγρό για το µαγείρεµα, κόλπο που έµαθε από παλιούς γέροντες. Το αποτέλεσµα; Η σούπα αποκτά ένα δεντρολιβανάτο φόντο, διακριτό αλλά όχι έντονο.

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις