Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ριφιφί στην Κηφισιά: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις κινήσεις των δραστών

Ριφιφί στην Κηφισιά: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις κινήσεις των δραστών

Τις κινήσεις των δραστών του ριφιφί στο κατάστημα συλλεκτικών νομισμάτων στην Κηφισιά περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας, που μένει σε σπίτι στην περιοχή, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι από την ώρα που βγήκαν με τη λεία, έφυγαν μέσα σε 1 λεπτό, θεωρώντας πως όλα ήταν μελετημένα.

«Γύρω στις 02:30 είδα μια ύποπτη κίνηση πίσω από αυτοκίνητα και σκέφτηκα μήπως θέλουν να μπουν στα σπίτια μας ή να πάρουν κάνα καταλύτη. Είδα 3 άτομα να φεύγουν δεξιά προς την εκκλησία με ένα τσαντάκι και λέω με τη γυναίκα μου “θα’ ναι, δεν θα’ ναι [σ.σ. ληστές]” δεν ήμασταν σίγουροι», περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας που είδε το ριφιφί στο κατάστημα με τα συλλεκτικά νομίσματα στην Κηφισιά.

«Από εκεί και πέρα, γύρω στις 03:30 είδα να βγαίνει ένα άτομο και να πηγαίνει προς τα δεξιά πάλι, εκεί λέω κάτι γίνεται. Επέστρεψε μετά από 1 λεπτό με ένα όχημα, βγήκαν άλλα 2 άτομα, φόρτωσαν κάτι στο πορτ μπαγκάζ σε ένα παλιό πολυτελές αυτοκίνητο ή μαύρο ή μπλε αλλά δεν είδα πινακίδα», προσθέτει ο κάτοικος της περιοχής.

«Έκρυβαν τις φάτσες τους, φόρτωσαν κάτι και έφυγε το αυτοκίνητο ενώ οι άλλοι 2 έφυγαν πεζοί. Μετά, επέστρεψε πάλι ο οδηγός και εκεί πήρα εγώ την αστυνομία αλλά δεν ξέρω αν ήταν ακόμα μέσα όταν ήρθαν», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας και υπογράμμισε ότι δεν τους έχει ξαναδεί στην περιοχή στο παρελθόν.

«Φορούσαν σκούρα ρούχα και είδα μια τσάντα μόνο», απάντησε για τους δράστες και για το ενδεχόμενο να κουβαλούσαν μαζί τους τα εργαλεία του ριφιφί.

«Αυτό που κουβάλησαν ήταν σε μια σακούλα μικρού μεγέθους, ανθεκτική από σούπερ μάρκετ και μου έκανε εντύπωση τι θα μπορούσε να είναι τόσο μικρό και μεγάλης αξίας», είπε για τη λεία-«μαμούθ» των δραστών που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

«Έφυγαν μέσα σε 1 λεπτό άρα σίγουρα κάτι γινόταν νωρίτερα», είπε για τις στιγμές που οι δράστες βγήκαν με τη λεία του ριφιφί. «Την προηγούμενη ημέρα ακούστηκε ένας συναγερμός στις 04:00 το πρωί αλλά δεν ξέρω αν συνδέεται», είπε μεταξύ άλλων ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό το κατάστημα με τα σπάνια νομίσματα στην Κηφισιά έγινε στόχος διαρρηκτών την Κυριακή. Οι δράστες, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό, μπήκαν από το υπόγειο γκαράζ στην επιχείρηση και ανοίγοντας μια τρύπα στον τοίχο.

Εκεί εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το άνοιξαν και αφαίρεσαν νομίσματα, αλλά και χρήματα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μέσα στο χρηματοκιβώτιο είχε νομίσματα που αξία τους κυμαίνεται από 800.000 έως 1.500.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρχαν και νομίσματα που ακόμα δεν είχαν αξιολογηθεί.

Οι δράστες, δε, ήταν καλά διαβασμένοι, αφού έφεραν μαζί τους ακόμα και οξυγονοκόλληση με την οποία κατάφεραν και άνοιξαν τον χρηματοκιβώτιο.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις