Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ριφιφί στην Κηφισιά: Η σπάνια συλλογή νομισμάτων του καταστήματος που «χτύπησαν» οι δράστες

Ριφιφί στην Κηφισιά: Η σπάνια συλλογή νομισμάτων του καταστήματος που «χτύπησαν» οι δράστες

Σπάνια νομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ περιλαμβάνονται στη συλλογή του καταστήματος στην Κηφισιά που άγνωστοι δράστες έφυγαν με λεία που μπορεί να «αγγίζει» το 1,5 εκατ. ευρώ. Η ληστεία έγινε με τη μέθοδο του ριφιφί.

Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν σπάνια νομίσματα μεγάλης αξίας στο ριφιφί στην Κηφισιά και αυτό φαίνεται από την ιστοσελίδα του καταστήματος, αφού η αξία κάποιων νομισμάτων ξεκινάει από δεκάδες και εκατοντάδες ευρώ και φτάνει μέχρι και τις 17.500 ευρώ αναλόγως τη σπανιότητα και την περίοδο κοπής.

Αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό, οι δράστες άνοιξαν τρύπα στον τοίχο μπαίνοντας στο κατάστημα από το υπόγειο γκαράζ και κατάφεραν να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο είχε μέσα τα σπάνια νομίσματα αλλά και χρήματα.

Ο ιδιοκτήτης εκτιμά ότι μέσα στο χρηματοκιβώτιο βρίσκονταν νομίσματα που η αξία τους κυμαίνεται από 800.000 έως 1.500.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρχαν και νομίσματα που ακόμα δεν είχαν αξιολογηθεί. Όπως δήλωσε και ο αυτόπτης μάρτυρας του ριφιφί, οι δράστες φαίνονταν καλά διαβασμένοι.

Μεταξύ άλλων, στο κατάστημα ήταν διαθέσιμα νομίσματα ελληνικών δραχμών του 1882 και του 1901 αλλά και νομίσματα από άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Νότια Αφρική.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω νομίσματα είναι μερικά από τα εκατοντάδες που περιλαμβάνονται στη συλλογή του καταστήματος, ωστόσο δεν είναι γνωστό προς το παρόν εάν κάποια από αυτά έγιναν μέρος της λείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις