Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρήτρα αναπροσαρμογής : Την Πέμπτη (2/6) η απόφαση για την προσωρινή διαταγή να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν

Ρήτρα αναπροσαρμογής : Την Πέμπτη (2/6) η απόφαση για την προσωρινή διαταγή να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν

Την Πέμπτη (02.06.2022) το μεσημέρι αναμένεται το Πρωτοδικείο της Αθήνας να δημοσιεύσει την απόφασή του επί του αιτήματος καταναλωτικών οργανώσεων και επαγγελματικών ομάδων για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μην κόβεται το ρεύμα για όσους δεν πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου, ημερομηνία αναβολής της συζήτησης της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτών που αφορά τη ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο Πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συνάδελφοί του προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα:

«Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, τού κόβεται το ρεύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. Πεντακόσιες μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα.

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή;

Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις